Nu skal ledige søge job og tage imod henviste job

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Store dele af beskæftigelsesindsatsen åbner, og derfor har ledige igen ret til hjælp og vejledning. Samtidig får ledige atter pligt til at søge og tage imod henviste job.

Fra i dag genåbner store dele af beskæftigelsesindsatsen. Ledige i hele Danmark har igen ret til hjælp og vejledning. Digitale samtaler bliver genindført med alle målgrupper, og virksomhedsrettede tilbud bliver igen muligt.

Desuden får ledige igen pligt til at søge og tage imod henviste job. Det fremgår af ny bekendtgørelse for beskæftigelsesindsatsen. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Vejledning og opkvalificering kan ske ved fysisk fremmøde

Ret og pligt er tilbage i beskæftigelsesindsatsen, efter at jobcentrene stort set har været nedlukket i forbindelse med corona-nedlukningen.

Af hensyn til smittefaren vil mange samtaler foregå digitalt, men jobcentrene i Region Nord-, Midt- og Sydjylland vil åbne for fysiske møder med sagsbehandlere.

Virksomhedsrettede tilbud som for eksempel løntilskud kan igen igangsættes i hele landet. I Region Hovedstaden og Region Sjælland dog alene hos private virksomheder, da de offentlige arbejdspladser ikke er åbnet øst for Storebælt.

Tilbud om vejledning og opkvalificering kan også ske ved fysisk fremmøde i Region Hovedstaden og Region Sjælland, hvis borgeren er enig, og der enten er tale om ordinær uddannelse eller om et forløb, som er nødvendigt af hensyn til et konkret job.

Skal stå til rådighed, søge job og tage imod henviste job

Der er pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet i hele Danmark, og de ledige skal derfor søge job og tage imod henviste job.

Det betyder samtidig, at den ledige kan blive mødt af sanktioner fra jobcenteret og a-kassen, hvis man ikke lever op til kravene.

De ledige skal igen lægge CV-oplysninger på Jobnet, og dagpengemodtagere skal have CV-samtaler med a-kassen.

»Det glæder mig, at vi er kommet så langt med at inddæmme corona-virussen, at vi mere systematisk kan få gang i jobcentrene og a-kassernes hjælp til ledige og virksomheder. Det er der et stort behov for,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og fortsætter:

»Der er kommet mange flere ledige under krisen, men vi oplever samtidig, at der bliver slået mange stillinger op, og situationen giver også mulighed for nye job for eksempel med testfaciliteter og ekstra rengøring.«

»Vi genoptager arbejdet i jobcentrene sundhedsmæssigt forsvarligt, og derfor vil det ikke være muligt med fysisk fremmøde i hele landet endnu. Vi skal genåbne klogt, og jeg mener, at vi med denne konstruktion har fundet en fornuftig balance,« tilføjer ministeren og fortsætter:

»Vi åbner nu for de virksomhedsrettede tilbud i private virksomheder i hele Danmark. Det har der været et stort ønske om fra både partierne og organisationerne, og jeg er tilfreds med, at de ledige nu igen kan komme ud i for eksempel et privat løntilskud.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Bartek Szewczyk / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.