Falske opkald fra politiets officielle 1448-nummer

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Flere borgere har modtaget falske opkald fra politiets officielle 1448-nummer, hvor de er blevet beskyldt for alt fra voldtægt til vold.

I går aftes mellem kl. 18.30 og kl. 19.15 modtog Midt- og Vestsjællands Politi henvendelser fra fem forskellige mænd fra Roskilde, Lejre, Frederikssund og Guldborgsund kommuner om, at de var blevet kontakt af en person, der havde udgivet sig for at være politimand fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Telefon 4635 1448 fremgik som opkaldsnummer

Alle var blevet ringet op på deres mobiltelefon, hvor opkaldsnummeret fremgik som Midt- og Vestsjællands Politis officielle telefonnummer 4635 1448. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

De fem mænd var alle blevet “beskyldt” for at have et udestående med politiet – omhandlende forskellige sager lige fra varetægtsfængsling i en voldtægtssag over mistanke om vold til mindre sager om hastighedsovertrædelser.

Politiet forsørger nu at få identificeret personen

Alle havde efterfølgende kontaktet politiet for at få bekræftet deres mistanke om, at der var tale om en slags “telefonfis”.

Politiet kunne berolige alle fem med, at Midt- og Vestsjællands Politi ikke kendte noget til opkaldene, da de ikke var mistænkt for de beskyldninger, der var fremsat i det uautoriserede telefonopkald.

Politiet undersøger nu telefonopkaldene i et forsøg på at få identificeret den person, der foretog opkaldene, da politiet reelt kan mistænke vedkommende for uberettiget at have udgivet sig for en offentlig myndighed.

Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne fra andre borgere i kredsen, der har været udsat for dette. Politiet kan altid kontaktes på telefon 1-1-4.

Læs også: Advarsel: Personer udgiver sig for at være fra politiet.

Øverst: Politiet. (Arkivfoto: Rigspolitiet). /note

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.