DSU: »Det liberale ungdomsoprør er stendødt«

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Venstre er godt tilfredse med, at partiet blev valgets topscorer i Slagelse Kommune, men DSU svarer igen: »Det liberale ungdomsoprør er stendødt.«

Ved det netop overståede Skolevalg 2019 for landets ældste skoleelever, vandt blå blok i Slagelse Kommune med en tilslutning på 58.2 procent.

Især Venstre kan være godt tilfredse, da partiet med 26 procent blev valgets topscorer i Slagelse Kommune. VLAK-regeringen vinder især stor opbakning fra skoleeleverne og kan tilsammen mønstre hele 45,9 procent af elevernes stemmer i Slagelse Kommune.

Se alle tallene på: skolevalg.dk.

Venstre: Borgerligt-liberalt ungdomsoprør ikke en døgnflue

Begejstringen er svær at skjule for den yngste politiker i Slagelse Byråd, Christopher Trung fra Venstre.

»Resultatet viser jo tydeligt, at ungdommen stadigvæk er liberal. Det er tredje gang siden 2015 at der afholdes Skolevalg, og hver gang har Venstre og blå blok været de største,« siger Christopher Trung og fortsætter:

»Det er en soleklar bekræftelse af, at det borgerligt-liberale ungdomsoprør ikke er en døgnflue – tværtimod! Ungdommen tror på den personlige frihed og det personlige ansvar. Vi har de gode bud på hvordan vi løser udfordringerne i samfundet – og de løsninger er ungdommen heldigvis enig i.«

Socialdemokratiet: Det liberale ungdomsoprør er stendødt

Sofie Kümpel, der er fra Vemmelev og er forretningsudvalgsmedlem i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), har en anden opfattelse.

»Vi er helt vildt stolte af resultatet – vi står for stort set hele fremgangen i rød blok, og det er jo vildt sejt! Både i Slagelse, hvor en fjerdedel af elever jo har stemt på os, men især på landsplan,« siger Sofie Kümpel og fortsætter:

»Vi har vundet på politikken, på de konkrete svar og på at møde ungdommens bekymringer. Der er slet ingen tvivl om, at ungdommen er socialdemokratisk, og at det liberale ungdomsoprør er stendødt.«

Ungdomspolitiske foreninger oplever stigende interesse

Christopher Trung og Sofie Kümpel er enige i, at interessen for de ungdomspolitiske foreninger er steget markant under Skolevalget.

Flere af kommunens ungdomspartier, heriblandt Venstres Ungdom og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, kan melde om nye medlemmer som følge af Skolevalget.

»Vi har haft nogle rigtig gode debatter i Slagelse, og har også fået et par nye medlemmer til vores afdeling, så vi kunne ikke være gladere,« fortæller Sofie Kümpel fra DSU.

80.000 skoleelever og mere end 500 ungdoms-paneldebatter

Over 80.000 skoleelever over hele landet deltog i Skolevalget, hvor der blev afviklet mere end 500 ungdoms-paneldebatter på få dage.

Det er skolernes 8-10. klasser, der har arbejdet tre uger med politik, hvilket kulminerede i Skolevalgets tredje uge med ungdomspolitiske debatter på de fleste skoler, hvorefter eleverne har haft valghandling på deres skole.

På landsplan blev det til en snæver sejr til blå blok med 51,2 procent mod rød bloks 48,8 procent af elevernes stemmer.

Læs også: Blå blok fik flest stemmer ved skolevalget.

Øverst: Valgaftenen. (Foto: Astrid Marie Rasmussen / Skolevalg). /rk

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.