Advarsel: Personer udgiver sig for at være fra politiet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Politiet advarer mod falske politifolk på nettet: »Gerningsmændene ringer til de forurettede borgere under dække af, at de er i gang med at efterforske en konkret sag.« Politiet opfordrer til at dele advarslen.

Politiet har set flere sager, hvor personer udgiver sig for at være fra politiet. De franarrer borgere personfølsomme oplysninger som for eksempel NemID for at få adgang til ofrenes bankkonti.

På den måde kan de overføre penge til andre konti eller oprette forbrugslån på de forurettedes vegne. Det oplyser politiet på Facebook.

Gerningsmænd får fat i computere, iPads og tablets

»Gerningsmændene ringer til de forurettede borgere under dække af, at de er i gang med at efterforske en konkret sag – for eksempel at de ønsker at fange en hacker, der har snydt flere personer, eller i nogle tilfælde også banker, der efterforskes af politiet. De udgiver de sig både for at være fra bagmandspolitiet, men også fra specifikke politikredse,« skriver politiet i Facebook-opslaget.

I særlige tilfælde møder gerningsmændene ligesom op hos den forurettede borger og udgiver sig for at være en tekniker, der skal sikre tekniske spor i sagen.

Her får gerningsmændene typisk fat i hardwareudstyr såsom computere, iPads og tablets, men tager også billeder af pas og kørekort, som rummer personfølsomme oplysninger.

Politiet opfordrer borgerne til at være opmærksomme

  • Politiet beder dig aldrig om oplysninger vedrørende dit NemID-kort, koder eller andre personfølsomme oplysninger.
  • Er du i tvivl om, hvorvidt det er politiet, der har kontaktet dig, kan du altid ringe til den pågældende politikreds og spørge efter den pågældende medarbejder.
  • Får du besøg af politiet, bør du altid sørge for at se gyldig politilegitimation.

»Del meget gerne denne advarsel med familiemedlemmer eller andre personer, du mener, kunne have nytte af at være særligt opmærksomme,« afslutter politiet sit opslag.

POLITIET ADVARER MOD FALSKE POLITIFOLK PÅ NETTET Vi har på det seneste set flere sager, hvor personer udgiver sig for…

Slået op af PolitiFredag den 1. februar 2019

(Arkivfoto: Rigspolitiet).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.