Togene følger køreplanen mellem Ringsted og Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Arbejdet mellem Ringsted og Korsør er ovre, og nu kører togene igen efter den normale køreplan.

Siden den 23. marts har Banedanmark fornyet dele af sporet på den meget trafikerede jernbanestrækning mellem Ringsted og Korsør. Arbejdet er ovre, og nu kører togene igen efter den normale køreplan. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

En af de mest trafikerede strækninger på fjernbanen

Banedanmark har siden den 23. marts 2019 fornyet dele af sporet på den meget trafikerede jernbanestrækning mellem Ringsted og Korsør. Arbejdet er ovre, og nu kører togene igen efter den normale køreplan.

Jernbanen mellem Ringsted og Korsør er en af de mest trafikerede strækninger på fjernbanen i Danmark. Derfor er det nødvendigt at forny sporet og foretage en del øvrige arbejder, så togene ikke skal sætte hastigheden ned og dermed risikere forsinkelser.

Arbejdet sikrer færre fejl i sporet og en mere stabil drift

Første etape er gennemført i år, hvor Banedanmark primært har arbejdet på strækningen mellem Slagelse og Ringsted.

»Vi er nu færdige med sporarbejdet, og det kommer til at betyde færre fejl i sporet og en mere stabil drift. Der har været tale om et omfattende arbejde, hvor vi både har arbejdet i sporet, i kørestrømsanlægget og langs banen. Det er klart, at så omfattende et arbejde påvirker omgivelserne, og vi er meget glade for den tålmodighed, som både naboer og passagerer har vist,« siger projektleder Christoffer Bogh.

I perioden, hvor vi gennemførte sporarbejdet, var det ikke muligt at holde begge spor åbne mellem Ringsted og Korsør, og derfor har der været reduceret drift på strækningen.

Frem til den 5. juli 2019 vil der stadig være nætter, hvor vi foretager restarbejder og slutjusteringer af sporet forskellige steder på strækningen, hvilket kan give enkelte ændringer i trafikken i de sene aftentimer.

Sporene på Slagelse Station skal ordnes til næste år

For at undgå at spærre helt for landsdelstrafikken i en længere periode har Banedanmark valgt at udføre de mest presserende arbejder.

Næste år vender Banedanmark tilbage til strækningen for at forny og optimere sporene på Slagelse Station, og i årene 2022-2024 gennemføres den resterende sporfornyelse mellem Ringsted og Korsør.

»Når vi er færdige, vil passagererne opleve færre hastighedsnedsættelser, og togene vil derfor have bedre muligheder for at indhente eventuelle forsinkelser,« siger Christoffer Bogh.

Øverst: Genrefoto. (Foto: ). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.