Regionsdirektør færdig efter få måneder

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Zand.News – Regionsdirektør er fritaget for tjeneste. Hun er tidligere frikendt og renset ad tre omgange i Fredericia Kommune.

Formandskabet i Region Sjælland har i dag orienteret Forretningsudvalget om, at regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe i går er fritaget for tjeneste. Der vil nu blive indledt en personaleproces. Det skriver regionen i en kort meddelelse.

Der bliver indledt en personaleproces i regionen

Regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, og der vil blive indledt en personaleproces, oplyser regionen.

»Det er desværre ikke på nuværende tidspunkt muligt at give yderligere oplysninger i sagen i respekt for personaleprocessen. Region Sjælland har i øvrigt ikke kommentarer til sagen,« skriver Region Sjælland.

Frikendt og renset ad tre omgange i Fredericia

Annemarie Schou Zacho-Broe havde en fortid som kommunaldirektør i Fredericia Kommune, hvor hun var blevet hjemsendt, politianmeldt og siden bortvist. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Sjælland i marts 2023.

Anklagen i Fredericia Kommune gik på inhabilitet i en sag om et grundkøb foretaget af borgmesteren. Annemarie Zacho-Broe er siden blevet frikendt og renset ad tre omgange.

Først i en advokatundersøgelse af Fredericia Kommune, dernæst af Statsadvokaten i juni 2022 og endelig af voldgiftsretten i august 2022. Annemarie Zacho-Broe fik i november 2022 tildelt erstatning for forløbet.

Læs også: Ny regionsdirektør i Region Sjælland (marts 2023).

Øverst: Annemarie Zacho-Broe er tidligere regionsdirektør. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/x18d