Region Sjælland får hjælp af Region Syddanmark

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Region Sjællands hospitaler er presset af COVID-19. Nu stiller Region Syddanmark 15 sengepladser til rådighed for Sjælland. Patienterne vil fortrinsvis komme fra Vestsjælland.

Region Syddanmark tager sig nu af medicinske patienter fra det COVID-pressede Region Sjælland. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

De medicinske patienterne vil komme fra Vestsjælland

De to regioner har indgået en aftale om, at Region Syddanmark stiller op til 15 sengepladser til medicinske patienter til rådighed.

Patienterne vil fortrinsvis komme fra Vestsjælland. Desuden er Region Syddanmark klar til at modtage enkelte sjællandske patienter, der kræver indlæggelse på en intensiv afdeling, hvis behovet opstår.

»Vores patienter kommer i trygge hænder på de syddanske medicinske afdelinger,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) fra Region Sjælland og fortsætter:

»Jeg er glad for, at Region Syddanmark kan aflaste vores sygehuse, hvor vi i høj grad er nødt til at samle kræfterne om de mange COVID-ramte patienter. Jeg er godt klar over, at det kan føles langt væk for de berørte patienter, men jeg håber, at patienter og pårørende har forståelse for den helt ekstraordinære situation.«

Region Syddanmark bistår i forvejen Region Sjælland med operationer af især kræftpatienter.

Nødt til at hjælpe hinanden på tværs af regionsgrænserne

»Vi står i en helt ekstraordinær situation, der udfordrer os alle, og derfor skal vi naturligvis hjælpe hinanden på tværs af regionsgrænserne, når det er muligt,« siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark og fortsætter:

»Der er også i Region Syddanmark et stort tryk på sygehusene, men vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe de regioner, der er hårdest ramt af corona-pandemien.«

Region Sjælland har i forvejen indgået aftaler med Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund og med de 17 lokale kommuner om at stille sengepladser og plejepersonale til medicinske patienter til rådighed.

Regionens beredskabsplan åbner også mulighed for at indgå aftaler om assistance fra Sclerosehospitalet i Haslev og Sano i Skælskør.

Læs også: Kommunerne hjælper med sygehuspladser.
Læs også: Filadelfia modtager patienter fra Region Sjælland.

Øverst: Regionsrådsformand Heino Knudsen (S). (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.