Masser af vanvidsbilisme i weekenden

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Masser af vanvidsbilister, hvor en væltede en traktor på omfartsvejen ved Slagelse, og hvor en blev standset med en sømmåtte på motorvejen ved Slagelse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har hen over weekenden haft travlt med flere store færdselssager, som desværre både handler om spiritus, optræk til gaderæs og vanvidsbilisme af forskellig art. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Vanvidsbilist væltede en traktor ved Slagelse

Fredag eftermiddag kl. 14.06 fik politiet en anmeldelse om et trafikuheld på omfartsvejen ved Slagelse. Det viste sig, at en varebil havde kørt ind i en traktor, som var væltet om på siden ved sammenstødet.

Føreren af traktoren måtte efterfølgende en tur på skadestuen for behandling af sine skader. Det var en 37-årig mand fra Præstø, der havde ført varebilen, og der var ikke noget at sige til, at det havde været svært for ham at styre bilen, for han blev målt til en promille, der var temmelig meget højere end det tilladte.

Promillen var så høj, at den 37-åriges bil blev beslaglagt på stedet i overensstemmelse med de nye regler om vanvidskørsel. Føreren blev desuden anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Vanvidsbilist måtte standses med en sømmåtte

Tidlig lørdag morgen kl. 05.13 havde en bil passeret betalingsanlægget ved Korsør og var kørt mod Fyn. Imidlertid var bilen efter nogle kilometer vendt om for at køre tilbage ad motorvejen mod betalingsanlægget – denne gang i den forkerte vejbane.

På Sjællandssiden fik en patruljevogn kontakt til bilen, der kørte i den forkerte vognbane. Imidlertid ville føreren ikke standse, men satte i stedet farten op til stor fare for de modkørende på motorvejen.

Ikke langt fra afkørslen til Slagelse blev der lagt en sømmåtte ud, som bilen kørte over og punkterede på alle fire dæk. Alligevel fortsatte bilen nogle kilometer, inden den standsede.

To mænd sprang ud af bilen, men de blev kort efter fanget af politipatruljen. Det drejer sig om en 19-årig mand og en 26-årig mand – begge fra Odense. Den blev anholdt og sigtet for blandt andet at have forvoldt fare for liv og førlighed, og deres opførsel kan i den grad betegnes som vanvidskørsel.

Det viste sig, at bilen var stjålet – og der blev i øvrigt fundet kokain ved førersædet. Derfor fik de yderligere en sigtelse for biltyveri, for at køre i påvirket tilstand og efter loven om euforiserende stoffer. De blev begge fremstillet ved et grundlovsforhør senere lørdag, hvor de blev varetægtsfængslet frem til 21. april.

Risikerer at miste sin førerret og få konfiskeret sin bil

Derudover blev en vanvidsbilist målt med en hastighed på 239 km/t på Vestmotorvejen ved Sorø, der var en biljagt i Stensved ved Vordingborg, som også hører under kategorien vanvidsbilisme, og der var gaderæs i Rødby på Lolland, i Nørre-Alslev på Falster, i Vordingborg og i Næstved, som førte til 48 sigtelser.

»Det er heldigvis ikke hver dag, vi ser så grelle eksempler på, hvor skidt man kan opføre sig i trafikken, som vi har set det denne weekend. De nye skærpelser i forhold til vanvidskørsel betyder blandt andet, at man kan risikere at miste sin førerret og få konfiskeret sin bil. Og så kan man faktisk straffes med fængsel i halvandet år,« siger politiinspektør Tom Trude og fortsætter:

»Derfor håber jeg, at skærpelserne kan virke præventivt, så denne weekends hændelser fremover kommer til at høre til sjældenhederne. Jeg vil gerne opfordre til, at man altid tænker sig rigtig grundigt, om inden man sætter sig bag rattet på sin bil. Det kan have meget store konsekvenser, hvis man ikke overholder færdselsreglerne – både rent straffemæssigt, men i høj grad også for de mennesker, man udsætter for fare ved at køre for eksempel for hurtigt eller i påvirket tilstand.«

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.