Coradia Stream skal køre DSB ind i fremtiden

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – De nye el-tog skal erstatte de aldrende IC3-, IR4- og IC4-tog og bliver dermed rygraden i landdelstrafikken. Se DSB’s video.

DSB har i dag besluttet at bestille minimum 100 el-togsæt hos den franske togproducent Alstom. Togsættene kommer til at være rygraden i fremtidens togtrafik og skal efter planen leveres fra 2024. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Et bredt politisk flertal har netop tilsluttet sig DSB’s beslutning om valget af Alstom som leverandør. Det tilføjer Transportministeriet i en anden pressemeddelelse.

El-toget den største investering i DSB’s historie

De nye el-tog skal erstatte de nuværende, aldrende IC3-, IR4- og IC4-tog. De bliver dermed rygraden i landdelstrafikken, som binder Øst- og Vestdanmark sammen – ligesom de vil blive indsat i driften i dele af den regionale togtrafik.

Artiklen fortsætter under videoen.

»Det er en historisk dag for DSB og for den kollektive transport i Danmark. Med bestillingen af nye el-togsæt kan vi se frem til at pensionere de aldrende dieseldrevne tog inden for en kort årrække. Allerede om cirka 3,5 år bliver de første el-togsæt leveret, og kunderne kan se frem til en mere effektiv togdrift med god komfort og højere punktlighed,« siger Peter Schütze, bestyrelsesformand i DSB.

Indkøbet af nye el-togsæt er den største investering i DSB’s historie, og den samlede investering beløber sig til over 20 milliarder danske kroner, når man tager det forventede antal togsæt og vedligehold af dem i betragtning.

Fokus på at købe en afprøvet produktplatform

For at sikre det bedst mulige udbytte og en god overgang til kun at køre med el-togsæt, har der, helt fra indkøbet blev planlagt i 2014 været fuldt fokus på at købe en etableret og afprøvet produktplatform.

Alstom er blandt andet blevet udvalgt til at levere togene, fordi de har mangeårig og alsidig erfaring med leverancer af tog. De nye el-togsæt er bygget op om produktplatformen Coradia Stream, som allerede er i passagerdrift i Italien.

Artiklen fortsætter under billedet.

Coradia Stream. (Foto: DSB).

Togsættene, DSB bestiller, ligger desuden tæt op ad en løsning, der leveres til Holland og efter planen idriftsættes før leverancen til Danmark. Som en del af udbuddet skal Alstom stå for at vedligeholde el-togsættene.

»En ny, ensartet og elektrisk togflåde kræver mindre vedligeholdelse end vores nuværende aldrende dieseltog. På den måde bidrager dagens beslutning både til mere bæredygtighed, når det gælder miljø og klima, men også når det kommer til DSB’s økonomi,« siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør i DSB, og fortsætter:

»Begge dele til gavn for kunderne og for vores muligheder for at tilbyde dem attraktive billetter og rejser. Et stærkt udgangspunkt for, at flere danskere vælger toget, og dermed bidrager til mindre forurening og færre biler på vejene.«

Øverst: Coradia Stream. (Foto: DSB). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.