Vintertid: Togbusser mellem Nyborg og Ringsted

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Lørdag nat går vi tilbage til normaltid. Det betyder, at tiden stilles tilbage. Det betyder også, at visse tog holder stille i en time. Samme nat kører der Togbusser mellem bl.a. Nyborg og Ringsted.

Natten til søndag den 28. oktober 2018 kl. 3.00 skifter Danmark fra sommer- til normaltid. Banedanmark udnytter den ekstra nattetime til at udføre sporarbejder.

Det betyder, at tog på flere strækninger er erstattet af Togbusser. Der kører Togbusser mellem Ringsted og Nyborg, mellem Randers og Hobro, mellem Næstved og Nykøbing F og mellem Svebølle og Kalundborg.

Desuden får to tog, der er startet i sommertid, et ophold på cirka en time på Aarhus H eller Fredericia, inden de fortsætter i normaltid.

Se, om det får betydning for din rejse på: Rejseplanen.dk.

InterCity-togene holder stille i Jylland

Det drejer sig om InterCity-togene:

  • Fra CPH Lufthavn lørdag den 27. oktober kl. 22.28 mod Aalborg. Efter et ophold på cirka en time i Aarhus fortsætter det til Randers i normaltid kl. 2.37. Mellem Randers og Hobro er der indsat Togbusser på grund af sporarbejde.
  • Fra Randers lørdag den 27. oktober kl. 23.48 mod København H. Efter et ophold på cirka en time i Fredericia fortsætter det til Nyborg i normaltid kl. 2.00. Mellem Nyborg og Ringsted er der indsat Togbusser på grund af sporarbejde.

I begge tog serverer DSB kaffe, te, kildevand og chokolade.

Ikke økonomi til et ekstra tog om natten

Derfor vælger DSB at gøre det sådan Det er et bevidst valg, at DSB har tilrettelagt køreplanen for de to nattog på den måde, forklarer DSB’s informationschef Tony Bispeskov:

»Nøjagtig som tidligere år har vi valgt at lade to tog holde stille en time i forbindelse med overgangen fra sommer- til normaltid. Alternativet er, at vi kører samme tog i både sommer- og normaltid. Der er imidlertid ikke økonomi i at køre ekstra tog midt om natten. Det er heller ikke et alternativ at lade toget fortsætte kørslen i sommertid, fordi så skuffer vi kunderne, der venter længere fremme på strækningen,« siger han.

S-tog; og Øresundstog til og fra CPH Lufthavn kører i fuldt omfang hele natten.

Læs også: Øvelse i Storebæltstunnelen lørdag nat (28/10-18).


Arkivfoto: Jens Hasse / chili foto / DSB.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.