Travle lørdage med stor risiko for køer

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Skoleferien begynder på fredag, og det gør sommerferietrafikken også. Der er risiko for tæt trafik og køer, især lørdag eftermiddag.

Når skolernes sommerferie begynder på fredag, lyder samtidig startskuddet til nogle af de største rejsedage på hele året, nemlig den første sommerferieweekend. Det skriver Vejdirektoratet.

Trafikkaos følger i høj grad skolernes sommerferie

Sommerferietrafikken følger i høj grad skolernes sommerferie, så når det ringer ud for sidste gang i dette skoleår, sætter mange danskere kursen mod sommerhuset eller grænserne.

Det betyder samtidig, hvis man selv skal ud på vejene i løbet af weekenden, at man skal forberede sig på tæt trafik og risiko for køer, især lørdag eftermiddag.

I det hele taget er det primært lørdagene, der ferien igennem rummer den største risiko for travlhed på vejene.

Artiklen fortsætter efter billedet.

(Grafik: Vejdirektoratet).

Det skyldes i høj grad, at lørdag ofte er skiftedag i sommerhusene, hvilket medfører ekstra mange biler i og omkring sommerhusområderne, især langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Søndagene vil dog også være travle, da det typiske mønster for sommerferien er, at der er mest rejsetrafik i weekenderne, især på hovedfærdselsårerne på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt til og fra Tyskland.

(Grafik: Vejdirektoratet).

Pendlerne får dermed kortere rejsetid i myldretiderne

Til gengæld vil de pendlere, der ikke holder ferie, kunne nyde uvant megen plads på vejene. I hverdagene fra uge 27-32 forventer vi nemlig færre biler og kortere rejsetid i myldretiderne.

Mange trafikanter vil derfor kunne komme hurtigere på arbejde – og hurtigere hjem igen – end normalt.

Læs hele prognosen på: Vejdirektoratet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Alexandragl1 / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.