Socialdemokratiet vil løse lægemangel i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – I Slagelse Kommune har to ud af tre praktiserende læger lukket for nye patienter, og inden for de næste 10 år vil hver tredje læge gå på pension.

Inden for 10 år vil hver tredje læge gå på pension

Hvis man prioriterer velfærden, kan man stoppe manglen på praktiserende læger, mener Socialdemokratiet. Det er der hårdt brug for, for manglen på praktiserende læger har bredt sig med voldsom hast både i landdistrikter og i byerne.

I Slagelse Kommune har to ud af tre praktiserende læger lukket for nye patienter. Når læger går på pension, er der ikke nye til at tage over. Og inden for de næste 10 år vil hver tredje læge gå på pension. Det skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Nyuddannede læger skal give en hånd i en praksis

Derfor ønsker Socialdemokratiet at række hånden ud og bede om hjælp fra de nyuddannede læger til at løse problemet.

Konkret foreslår Socialdemokratiet, at nyuddannede læger, inden de starter på en speciallægeuddannelse, skal give en hånd med i en almen praksis i seks måneder.

»Det er kun ret og rimeligt, at nyuddannede læger, der har fået en eftertragtet uddannelse med tårnhøj jobsikkerhed, hjælper med at løse problemet med lægemangel,« skriver Socialdemokratiet i det sundhedsudspil, som partiet netop har fremlagt.


Illustration: MatoomMi / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.