Rationering af medicin er aktiveret

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Sundhedsministeren har aktiveret lægemiddelberedskabet for at undgå, at der opstår forsyningsproblemer med medicin som følge af hamstring.

Sundhedsministeren har aktiveret dele af lægemiddelberedskabet. Det betyder, at man ikke kan købe mere receptmedicin på apoteket end det, der svarer til ens normale forbrug, og at apoteker og supermarkeder udleverer en pakke medicin pr. kunde i håndkøb.

Beslutningen er truffet for at modvirke hamstring. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Man kan kun købe ind til et normalt forbrug

Sundhedsministeren har aktiveret lægemiddelberedskabet for at undgå, at der opstår forsyningsproblemer med medicin som følge af hamstring.

Læs også: Dansk dagligvarehandel: Der er varer nok!

Det betyder blandt andet, at man fra i dag ikke kan købe mere receptmedicin på apoteket end det, der svarer til ens normale forbrug, og at apoteker og supermarkeder og andre steder, hvor man kan købe medicin i håndkøb, får besked på kun at udlevere én pakke af hver type medicin pr. kunde.

For de ældres, de syges og de svages skyld

»Indtil videre er der ingen tegn på forsyningssvigt af medicin på grund af udbruddet af coronavirus. Sådan skal det blive ved med at være. For ellers er det de ældre, de syge og de svage danskere, det kommer til at gå ud over,« siger direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz, og fortsætter:

»Derfor begrænser vi for en sikkerheds skyld salget af medicin, og derfor opfordrer vi alle til at vise samfundssind, holde sig fra at hamstre og hjælpe med til at sørge for, at der ikke opstår unødige problemer med forsyningen af medicin.«

Læs også: Coronavirus: Sådan forholder Slagelse Kommune sig.

Apotekerne har fået direkte besked, og supermarkeder med videre vil ligeledes blive orienteret direkte.

Lægemiddelstyrelsen følger situationen, og det kan ikke udelukkes, at andre tiltag kan blive nødvendige.

Læs også: Danmark lukker ned i fjorten dage.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Clker Free Vector Images / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.