HPV-vaccination til drenge, der er til drenge

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Nu kan drenge, som er til drenge, blive gratis HPV-vaccineret, hvis de er mellem 15 og 20 år.

Fra den 1. februar 2018 til den 31. december 2018 kan homoseksuelle drenge blive gratis HPV-vaccineret, hvis de er mellem 15 og 20 år.

Tilbuddet er et af initiativerne under Regeringens Kræftplan IV og har til formål at forebygge HPV-infektion hos drenge, der har eller som senere i livet vil have sex med andre drenge og mænd. Man skal have tre vacciner i alt, og det anbefales, at alle tre doser af vaccinen gives inden for seks måneder.

Man kan blive vaccineret hos egen læge samt på AIDS-Fondets checkpointklinikker i Aarhus, Odense og København. HPV-vaccination på Checkpoints vil finde sted hver første onsdag i måneden fra kl. 16.00 til kl. 18.00.

Bemærk, at drenge kan modtage første stik i en vaccinationsserie fra den dag, hvor de fylder 15 år, og før den dag, hvor de fylder 20 år. Første stik skal gives senest den 30. juni 2018. Drenge, der har modtaget første stik før denne dato, har til og med den 31. december 2018 til at få de resterende to vacciner.

HPV er et virus, der kan smitte, når man har sex. Mænd, der har sex med mænd, har en markant større risiko for at udvikle analkræft på baggrund af en HPV-infektion, end mænd, der udelukkende har sex med kvinder.

Derfor er det vigtigt, at drenge, der er til drenge, bliver HPV-vaccineret. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Læs mere om tilbuddet på: drengesomelskerdrenge.dk

Foto: Felipe (Aladim) Hadler / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.