En time længere i sengen søndag morgen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Husk at sommertiden ophører natten mellem lørdag og søndag kl. 03.00.

Dette års sommertid ophører natten mellem lørdag den 24. oktober og søndag den 25. oktober 2020. Det betyder, at du kan sove en time længere. Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder samtidig, at man skal være opmærksom, hvis man planlægger at rejse i tog, mens tiden pludselig skifter.

Søndag kl. 03.00 bliver tiden til kl. 02.00

Natten til søndag den 25. oktober 2020 skifter vi fra sommertid til vintertid. Det vil sige, at klokketiden søndag den 25. oktober 2020 kl. 03.00 ændres til kl. 02.00.

Sommertid er en justering af tidsangivelsen i forhold til normaltid, som de fleste kalder for vintertid. Urene stilles med andre ord en time frem i sommerhalvåret og stilles tilbage til normaltid i vinterhalvåret.

Sagt mere populært, så betyder vintertid, at tiden skal stilles tilbage sammen med havemøblerne.

Fordelen ved sommertid er angiveligt, at der er mere lys i aftentimerne, hvor de fleste har fri, mens der er mørkere først på dagen. Det er ikke alle lande, som anvender sommertid, og det er forskelligt fra land til land, hvornår sommertiden begynder og ophører.

Ingen enighed i EU om at afskaffe sommertid

Europa-Kommissionen har i september 2018 foreslået at afskaffe det halvårlige skift.

Forhandlingerne i Ministerrådet har ligget stille under de seneste EU-formandskaber og har derfor ikke resulteret i en enighed blandt medlemslandene – og det er usikkert, om det kommer til at ske.

En eventuel afskaffelse af skiftet mellem sommer- og vintertid afventer de videre forhandlinger i Ministerrådet, ligesom der skal opnås enighed mellem Europa-Parlamentet, Ministerrådet og Kommissionen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pixel2013 / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.