Anmeld dit forsvundne badedyr til Forsvaret

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Den vagthavende officer har et godt råd til badegæster, hvis de oplever bortdrevne badedyr: »Ring til os og fortæl, hvad der er sket, så kan vi undgå unødigt at sende fly og skibe afsted.«

Badedyr blæser til havs og har de seneste dage medført seks unødvendige og kostbare udrykninger med redningshelikopter. Det skriver Lars Bøgh Vinther fra Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Måske Danmarks største og dyreste af samling af badedyr

Forsvarets Operationscenter har en kedelig statistik, når det handler om hedebølge og strandvejr. Antallet af flyvninger efter bortkomne badedyr stiger, når antallet badegæsterne på strandene stiger. Og der er næsten konsekvent tale om unødige flyvninger.

»Vores samling af badedyr er nok Danmarks største og dyreste af slagsen. Hver eneste plastikdyr er en kvittering for en alarmering og flyvning med redningshelikopter. Og dermed også en historie om at en tredjedel af det flyvende beredskab har været optaget til ingen nytte,« fortæller vagthavende officer, Klaus Thing Rasmussen.

Fortæl, hvad der er sket, før der kommer fly og skibe

Der er døgnet rundt tre redningshelikoptere i beredskab i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde. Og alle tre steder har vagt-besætningerne samlinger af badedyr.

Den vagthavende officer har et godt råd til strandgæsterne, hvis de oplever, at et badedyr blæser væk.

Man kan anmelde bortkomne badedyr på telefon 7285 0382.

»Ring til os og fortæl, hvad der er sket, så kan vi undgå unødigt at sende fly og skibe afsted,« siger Klaus Thing Rasmussen.

Har stor gavn af meldinger om de bortdrevne badedyr

Alene i denne weekend sparede nummeret operationscentret for seks udrykninger.

»Særlig en dag som i dag, hvor meteorologerne lover fralandsvind på vestkysten, har vi stor gavn af meldinger om bortdrevne badedyr. Pludselig anmelder andre badegæster om de samme badedyr i timer efter,« fortæller Klaus, Thing Rasmussen, der også har et andet godt råd til især børnefamilierne.

»Hold nu godt øje med de små. I weekenden havde vi flere udrykninger med både skibe og helikopter efter forsvundne børn, som siden blev fundet i klitterne eller længere oppe af stranden.«

Øverst: En redder med en andens badedyr i Aalborg. (Foto: Henning Skree-Jespersen / Forsvarskommandoen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.