Tre ugers feriepenge kan udbetales fra oktober

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Alle, der ønsker at få op til tre ugers feriepenge udbetalt, kan bede om pengene fra starten af oktober og frem til 1. december. De beskattes som almindelig indkomst.

Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst.

Det fremgår af lovforslaget, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har fremsat i Folketinget tirsdag. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Feriepengene modregnes ikke i andre forsørgelsesydelser

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge bliver frivillig. Alle, der ønsker at få op til tre ugers feriepenge udbetalt, kan bede om pengene fra starten af oktober og frem til 1. december.

Udbetalingen sker op til to uger efter, man har bedt om pengene, og de beskattes som almindelig indkomst. Hvis man ikke beder om sine feriepenge inden 1. december, bliver de automatisk udbetalt, når man når folkepensionsalderen, eller af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i andre forsørgelsesydelser, og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Aftalekredsen drøfter de resterende feriepenge til efteråret

»Jeg glæder mig over, at vi har fundet frem til en måde at få udbetalt nogle af de mange feriepenge, så vi hjælper økonomien på vej. Det bliver frivilligt, om man vil have dem udbetalt nu, men det er min forventning, at de indefrosne feriepenge vil få danskerne til at bruge flere penge til gavn for samfundsøkonomien,« siger Peter Hummelgaard og fortsætter:

»Vi har været opmærksomme på at gøre det let og enkelt at få pengene udbetalt. Derfor kan man få pengene ved at gå ind på borger.dk, og man vil op til to uger fra man sætter fluebenet, have pengene på sin konto.«

»For at kunne udbetale pengene hurtigst muligt har vi i første omgang med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet, at man kan hæve tre ugers feriepenge. Der vil dermed senere være yderligere to ugers opsparing, som vi kan bringe spil. Derfor vil vi i aftalekredsen mødes i efteråret og drøfte, om der er behov for at udbetale de resterende feriepenge,« tilføjer ministeren.

Lovforslaget bliver færdigbehandlet i Folketinget den 17. august.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Terri C / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.