5.000 kroner på vej til 290.000 folkepensionister

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – 290.000 folkepensionister står på listen, når Udbetaling Danmark sætter udbetalingen af ekstra økonomisk støtte på 5.000 kroner i gang i dag.

I dag starter Udbetaling Danmark udbetalingen af ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck for 2023. Modtagerne kan i de kommende dage se frem til automatisk at få udbetalt 5.000 kroner. Man skal ikke selv foretage sig noget for at modtage støtten. Det skriver ATP i en pressemeddelelse.

Økonomisk vanskeligst stillede folkepensionister

Cirka 290.000 folkepensionister står på listen, når Udbetaling Danmark i dag sætter udbetalingen af ekstra økonomisk støtte på 5.000 kroner i gang. Beløbet bliver fra den 8. maj automatisk udbetalt til borgere, der har modtaget ældrecheck for 2023. Udbetalingen sker efter et bredt flertal i Folketinget i februar blev enige om at yde et ekstra økonomisk tilskud til de økonomisk vanskeligst stillede folkepensionister.

Udbetaling Danmarks koncerndirektør Kristine Stenhuus ser frem til at sende pengene afsted. Hun er bevidst om, at der følger et stort ansvar med så store udbetalinger. Et ansvar, som ikke er fremmed for Udbetaling Danmark, der i forvejen administrerer en lang række velfærdsydelser til danskerne. Derfor finder hun det også naturligt, at udbetalingsopgaven håndteres hos Udbetaling Danmark:

»Udbetaling Danmark udbetaler årligt 240 milliarder kroner til 2,4 millioner danskere svarende til 2 ud af 3 velfærdskroner. Vores it-systemer er i høj grad automatiserede og effektive, og derfor forventer jeg også, at de 5.000 kroner kommer sikkert og rettidigt ud til modtagerne,« fortæller hun.

Støtten er skattefri og får ikke betydning for andre offentlige ydelser. Man skal med andre ord ikke foretage sig noget i forbindelse med udbetalingen af støtten. Modtagerne af den ekstra økonomiske støtte vil modtage et brev med orientering om udbetalingen, når udbetalingen finder sted. Hvis man ikke har ret til ekstra økonomisk støtte, modtager man ikke noget brev. Udbetalingen sker før den månedlige udbetaling af folkepension.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Maksym Kapliuk / iStock). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.