1.000 kroner til borgere på offentlig forsørgelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Zand.News – Der er 1.000 kroner på vej inden efterårsferien, hvis man var på offentlig forsørgelse i april.

Godt 2,2 millioner borgere kan fra den 1. oktober se frem til automatisk at modtage 1.000 kroner i skattefrit engangstilskud fra staten. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene skal være med til at sætte gang økonomien

Pengene bliver udbetalt til borgere, der har modtaget en offentlig forsørgelsesydelse for april 2020, sådan som regeringen og et bredt flertal i Folketinget aftalte i sommer. Pengene skal være med til at sætte gang i dansk økonomi.

Tilskuddet udbetales inden efterårsferien i uge 42.

For at få pengene skal man have en NemKonto, hvilket langt de fleste borgere, der modtager ydelser fra det offentlige, har. Hvis man planlægger at skifte bank i den kommende tid, er det derfor en god idé at give den nye bank besked om, hvilken konto der skal bruges som NemKonto, så pengene lander rigtigt.

Der vil ikke ske et fradrag i de offentlige ydelser, man i forvejen modtager.

»Dansk økonomi har som mange andre landes været påvirket af corona-virussen, og er det fortsat. Derfor satte vi fra starten af krisen ind med hjælpepakker, som holdt hånden under rigtig mange arbejdspladser, og nu er tiden så kommet til at sætte yderligere gang i forbruget. Det er jeg sikker på, at både engangstilskuddet og udbetalingen af feriepengene vil bidrage til,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Læs mere om engangstilskuddet på: borger.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: LV11 / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.