Hjemløse katte skal på den lokalpolitiske dagsorden

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Korsor.News – »Så kontaktede jeg Dyrenes Beskyttelse, der henviste mig til Kattens Værn, som så henviste mig til kommunen (Slagelse, red.), som så henviste mig tilbage til Kattens Værn, som jeg lige havde talt med. Det virkede kaotisk,« siger Phimchanok Khunakon.

Forebyggelse af problemer med hjemløse katte skal på den lokalpolitiske dagsorden i Slagelse Kommune.

Det mener den 24-årige student, Phimchanok Khunakon, der er fra Korsør og bliver kaldt Panda. Derfor har hun startet en debat på Facebook og har sendt læserbreve til medierne.

Efterlyser handleplaner i forhold til de hjemløse katte

»Dyr fortjener et godt liv og burde have rettigheder,« siger Panda og fortsætter:

»Ligesom Slagelse Kommune i dag har handleplaner, når det kommer til bekæmpelse af rotter, bør Slagelse Kommune også have konkrete handleplaner i forhold til at tage ansvar for de hjemløse katte. Formålet skulle være at kommunen ikke bare lappeløser, når problemet med kattene bliver for stort, men i stedet er forebyggende. Det vil beskytte kattene bedre.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Phimchanok (Panda) Khunakon. (Foto: Privatfoto).

Sammen med sin kæreste har Panda været ude og indfange flere hjemløse katte i et forsøg på at hjælpe dem til en bedre tilværelse.

»Jeg ønsker, at vi tager ansvar for, at der ikke skal være katte, som bliver født ind til en kummerlig tilværelse som hjemløs, hvilket er konsekvensen når folk ikke får neutraliseret eller steriliseret deres udekatte. Ejerne skal tage ansvar for at forebygge problemet. Bare i denne måned har vi kørt rundt i Slagelse hver aften for at fodre katte,« siger Panda.

Hun understreger, at hun er bekendt med, at der er andre, som gør det samme, og endda også gør meget mere.

Henvises frem og tilbage mellem kommune og Kattens Værn

Ifølge Dyrenes Beskyttelse har deres internater bare i år modtaget 5.482 katte pr. 1. september, hvilket er en stigning fra sidste års tal, der lød på 4.972 katte.

Dyrenes Beskyttelses internater står for at håndtere 2 ud af 3 internatskatte på landsplan.

Læs også (kilde): dyrenesbeskyttelse.dk.

Panda oplever, at den nuværende aftale, som Slagelse Kommune har med Kattens Værn, er svær at få øje på som borger, når man har brug for hjælp til at få indfanget kattene.

»For at tage et eksempel: For fire uger siden oplevede jeg at finde fire hjemløse katte, der befandt sig ved Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby,« siger Panda og fortsætter:

»Lang historie kort, så kontaktede jeg Dyrenes Beskyttelse, der henviste mig til Kattens Værn, som så henviste mig til kommunen, som så henviste mig tilbage til Kattens Værn, som jeg lige havde talt med. Det virkede kaotisk. Derfor forsøger jeg nu at råbe op gennem medierne – i håbet om, at politikerne vil tage stilling til problemet.«

Panda har startet en underskriftsindsamling i et forsøg på at skabe lokalpolitisk interesse for at gøre noget ved problemet.

»Vi skal have handleplaner fra kommune og kattelov fra regering,« siger Panda.

Afslutningsvist opfordrer hun andre til at tilslutte sig underskriftsindsamlingen samt at hjælpe til med at indfange katte.

Du kan underskrive på: skrivunder.net.

Øverst: Hjemløse katte. (Foto: Privatfoto / Facebook). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.