Netflix gør os klogere om lighed, politik og verdenshistorie

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Netflix har taget verden med storm, men der er ikke kun tale om et kæmpe univers, som er spækket med underholdning. Netflix har også masser af serier og dokumentarer, der gør os endnu klogere på verden.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der er ingen tvivl om, at Netflix har taget verden med storm. Den amerikanske medievirksomhed har siden 2007 gjort det muligt for verdens befolkning at streame deres favoritindhold lige præcis, når de vil, og hvor de vil.

Det har resulteret i et kæmpe univers, der er spækket med underholdning, som vi gør brug af på daglig basis. Men der er meget mere end det, når det kommer til Netflix og underholdning.

Siden Netflix har startet sin egen produktion af serier og dokumentarer, er vi blevet endnu klogere på den verden, som vi lever i.

Læring og indhold med stof til eftertanke

Netflix leverer alt fra krimiserier og krigsscener til reality-tv og dokumentarer fra nogle af verdens farligste fængsler. Det betyder også, at de har skabt en alsidig platform med indhold for alt og alle. Og med et Netflix abonnement #zandguide er det nemt at gå på jagt i arkiverne og grave programmer frem i alverdens afskygninger.

Selvom Netflix er en platform, der er nutidens svar på DVD-film, leger de med eksperimenter, problemstillinger i samfundet og historiefortælling. Derfor ser vi igen og igen, at Netflix præsenterer særligt serier og dokumentarer, der lærer os noget nyt om vores verden og giver os stof til eftertanke.

Ser vi blot på nogle af de vigtigste serier fra det seneste år, har vi særligt Unorthodox, der leverer en fortælling om et jødisk samfund. Det samme gør sig gældende for dokumentaren Tiger King, der tog verden med storm. Denne fortælling bygger på virkelige hændelser, og hvor problemstillinger i verdenssamfundet blev sat på spidsen.

Kombinerer reality-genren med eksperimenter

Foruden fiktionsserier og dokumentarer er Netflix også kendt for at levere nogle stærke realityprogrammer, der får hele armen. Men her er der også rig mulighed for at lære mere om det samfund, som vi lever i.

Dette gør sig særligt gældende for Love Is Blind, der tog udgangspunkt i menneskets behov for fysisk tiltrækning. Dermed kunne eksperimentet føre til afklaring i forhold til fysiske parametre i forbindelse med dating og kærlighed.

Netflix har med andre ord tilføjet en ny dimension til reality-genren ved at kombinere solid underholdning med forskellige eksperimenter, der kan gøre os klogere.

Har fokus på serier med et stærkt lokalt islæt

Netflix har også fokus på andre nicheprægede temaer. Man skulle måske tro, at virksomheden alene ville levere internationalt indhold, der nemt kan ramme en hel verdens befolkning.

Ikke desto mindre går Netflix efter serier med et stærkt lokalt islæt, som Tesha Crawford fortalte det til Copenhagen TV Festival i 2019 #zandguide.

Vi har allerede set meget til dette fokus, og vi vil uden tvivl se mere i fremtiden. Med en lang række serier på tegnebrættet, er der udsigter til endnu flere serier med geografiske placeringer rundt omkring i hele verden. Her er blandt andet Papirhuset et glimrende eksempel, der er en spansk serie produceret af Netflix selv.

Netflix ikke kort sagt kun en underholdningsplatform, men lige så meget en læringsportal om verden og om samfundet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.