Politi indfører igen visitationszone på Motalavej

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Politiet indfører igen en visitationszone omkring Motalavej på Halsskov. Politidirektøren opfordrer beboerne til at bistå politiet med oplysninger, så gerningsmændene kan blive dømt og måske udsat af deres lejemål.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi genindfører igen en visitationszone i et afgrænset område omkring Motalavej på Halsskov i Korsør efter flere episoder med uro i området. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Skal forhindre kriminalitet og genskabe trygheden

Fra og med i dag onsdag den 5. august kl. 18.00 og frem til onsdag den 19. august kl. 18.00 er der indført visitationszone i et afgrænset område ved Motalavej på Halsskov.

Det sker efter flere alvorlige hændelser gennem længere tid, herunder i det sidste stykke tid, hvor store grupper med utilpassede unge har lagt op til slagsmål med både kasteskyts og slagvåben.

Læs også: Utilpassede unge med kasteskyts og slagvåben.

Formålet er at forhindre kriminelle handlinger og genskabe trygheden i området.

»Det er helt uacceptabelt, at vi gentagne gange oplever uroligheder, overfald og slagsmål. Vi genindfører derfor visitationszonen, og vi øger yderligt den politimæssige tilstedeværelse. Disse redskaber har tidligere vist sig effektive i forhold til at holde ro i området, så beboerne kan færdes trygt. Imidlertid skal vi også arbejde med andre løsninger på problemet, så det ikke alene er politiets massive tilstedeværelse, som sikrer roen,« siger politidirektør Lene Frank og fortsætter:

»Jeg opfordrer selvfølgelig de parter, som er aktive i konflikterne, til at stoppe uroen og dermed med at inddrage et helt boligområde i deres uoverensstemmelser. Samtidig vil jeg opfordre områdets beboere til at bistå politiet med at få belyst de hændelser, som beboerne er vidner til. På den måde kan vi få gerningsmændene dømt, hvilket i den sidste ende kan føre til, at de bliver udsat af deres lejemål i området.«

Politiet må visitere folk uden at sigte pågældende

Visitationszonen betyder, at politiet inden for zonen har lov til at visitere folk efter våben uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

For den almindelige borger vil zonen dog ikke have stor betydning.

Politiet kan vælge at forlænge perioden, hvis der er behov og grundlag for det.

Grænserne for visitationszonen er:

  • Nordlig afgrænsning: Vestmotorvejen, strækningen fra Tårnborgvejs underførelse i øst til den vestlige side af Halskovvej i vest.
  • Vestlig afgrænsning: Halsskovvej, sydgående fra Vestmotorvejen til krydset. Motalavej/Halsskovvej, og derefter mod vest ad Halsskovvej til skovstykke nord for bebyggelsen Fasanhaven. Derefter mod syd langs grønt område vest for Fasanhaven til gangsti, der markerer sydlig afgrænsning af bebyggelsen Fasanhaven.
  • Sydlig afgrænsning: Stisystemet fra Bragesvej til Dyrehovedsgård Allé ud for nr. 26.
  • Østlig afgrænsning: Strækningen fra Dyrehovedgårds Allé nr. 26 mod nord til ud for nr. 73, hvor der er et grønt område, og herefter øst til krydset Tårnborgvej/Tårnborgvej, og derefter langs Tårnborgvej mod nord til Vestmotorvejen.

De nævnte vejstrækninger indgår i visitationszonen. Se kortet øverst.

Øverst: Kort over visitationszonen. (Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.