Fra handel med fisk til smartphone-gigant: Et gensyn med Samsung

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

I dag tænker vi sjældent over, hvornår de velkendte it-virksomheder blev til, og faktisk kan der ofte være mange års historie, som vi ikke kender. Dette vil for mange være tilfældet med Samsung, der har eksisteret i over 80 år, men som startede med nudler, fisk og grøntsager.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) I dag er Samsung især kendt for de forskellige Samsung Galaxy-modeller, der er blandt nyere tids bedste modeller inden for smartphones. Men det hele startede med nudler, fisk og grøntsager.

Her får du meget mere om historien bag den store it-gigant, der den dag i dag fortsat dominerer på markedet.

Imponerende topmodeller i modvind og medvind

Samsung har i mange år leveret teknologiske mesterværker til danskerne, og det er med god grund. Samsung har mange års erfaring med teknologi og udvikling, og derfor har de altid været en stor spiller på det globale marked.

I dag er it-virksomhedens største succes stadigvæk deres Samsung Galaxy #zandguide, som du i dag ikke kun finder i én forklædning.

Du finder nemlig et væld af forskellige modeller såsom Samsung Galaxy Note og Samsung Galaxy S20 samt topmodeller som Samsung Galaxy S20 Ultra. Det er blot et fåtal af de mange modeller.

Siden 2006 har Samsung været én af verdens bedst sælgende producenter inden for fjernsyn, men her har deres innovative smartphones taget føringen.

Med kun lidt modvind, grundet et stort pres fra globale it-giganter, har Samsung formået at imponere år efter år, og snart kan de fejre deres 85-års jubilæum.

Fra fisk og nudler til deres første sort/hvid-fjernsyn

Da Samsung blev stiftet i Sydkorea tilbage i 1938, var det ikke med et ønske om at designe flotte og innovative it-løsninger til hele verdens befolkning.

I stedet var formålet at kunne eksportere forskellige fødevarer såsom fisk, nudler og grøntsager til Kina og landets egne provinser.

Efter krigen i Korea (Koreakrigen, red.) valgte ejeren at udvide sin forretning med tekstiler, hvor han fokuserede på industrialiseringen. Han ønskede at hjælpe landet med at genopbygge sig selv efter den hærgende krig.

I løbet af 70’erne startede Samsung med at investere i nye industrier, der førte til en hurtig ekspansion på markedet. Og med deres første sort/hvid-fjernsyn i 1969 indtog de en vigtig og altafgørende position på markedet.

Derfor bød de efterfølgende 30 år også på en udvidelse af den tekniske kunnen, der resulterede i både forskning og udvikling på området.

Rummer alt det nyeste inden for den digitale verden

I dag er Samsung ikke en enkeltmandsvirksomhed, men en konglomeratvirksomhed, der er én af verdens største.

Her bliver der udviklet, forsket, fortalt og opfundet, så forbrugeren altid kan få teknologiske produkter #zandguide, der rummer alt det nyeste inden for den digitale verden.

For Samsung er det særligt den høje kvalitet og det flotte design, der springer i øjnene.

Dette ser vi særligt med den nye Samsung Galaxy Z Flip, der er verdens første sammenklappelige smartphone.

Dermed indtænker de både praktik, kvalitet og design i én og samme løsning, hvilket gør Samsung til en stærk og kreativ it-gigant efter mere end 50 år som it-virksomhed.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.