Kalkuner ved Ruds-Vedby med fugleinfluenza

Zand.News – »Det er trist, at vi nu igen skal aflive tusindvis af dyr på grund af fugleinfluenza, vi har tidligere på ugen måttet aflive tre kalkunbesætninger med omkring 76.000 kalkuner i Slagelse-Skælskør-området. Det understreger, hvor vigtigt det er, at alle, som ejer fjerkræ, er opmærksomme på god smittebeskyttelse, og at Fødevarestyrelsens råd og regler efterleves,« lyder det fra Fødevarestyrelsen.

"Kalkuner ved Ruds-Vedby med fugleinfluenza"

Højsæson for syge og tilskadekomne kæledyr

Zand.News – »Hvor vi på to ben nyder at betragte julepynten på afstand og hygger os i timevis med at spise god mad, er julemåneden typisk en hård nød at knække for vores kæledyr – fordi de hurtigt tager skade af fed mad og nemt kommer alvorligt til skade på julekugler, julegaver og gavebånd,« lyder det fra en dyrlæge.

"Højsæson for syge og tilskadekomne kæledyr"

Levende julegaver må ikke smides væk

Zand.News – »Vi har set mange eksempler på, at folk har udsat dyr som skildpadder, kaniner eller akvariefisk, der påvirker hjemmehørende arter i naturen. I de fleste tilfælde sker det af uvidenhed og i god tro, men det er ikke desto mindre ulovligt og kan desværre gøre stor skade på naturen,« lyder det fra Miljøstyrelsen.

"Levende julegaver må ikke smides væk"

Fugleinfluenza i fjerkræbesætning ved Skælskør

Skaelskor.News – »De vilde fugle er i gang med deres efterårstræk. Derfor er det vigtigt at alle, der har fugle, følger reglerne, og tager ansvar for at beskytte deres fjerkræ mod smitte fra vilde fugle. Det kan man blandt andet gøre ved at beskytte fjerkræ mod kontakt med vilde fugle,« lyder det fra Fødevarestyrelsen.

"Fugleinfluenza i fjerkræbesætning ved Skælskør"

Fugleinfluenza i kalkunbesætning i Lundby ved Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Skaelskor.News – »Det seneste udbrud kommer bare en dag efter, at vi hævede vores trusselsvurdering for sygdommen fra lav til middel, blandt andet fordi de store fugletræk nu er i gang, og sygdommen breder sig i landene omkring os,« lyder det fra Fødevarestyrelsen.

"Fugleinfluenza i kalkunbesætning i Lundby ved Skælskør"