Dom for spritkørsel med sin ven på kølerhjelmen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Ung mand ville stoppe sin ven i at køre spirituskørsel ved en fest i Vemmelev. Det endte med et kraniebrud, og nu er vennen dømt.

Retten i Næstved har idømt en ung mand 8 måneders betinget fængsel med samfundstjeneste.

Den unge mand havde i spirituspåvirket tilstand kørt med en person liggende på kølerhjelmen, hvorved personen faldt af og pådrog sig betydelig legemsbeskadigelse. Det skriver Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Lagde sig på motorhjelmen og råbte stop ind ad ruden

Hændelsen skete natten til lørdag for et lille års tid siden. Den tilskadekomne person, som også var en ung mand, blev fløjet til Rigshospitalet for at få behandling.

Læs også: Ung mand ville hindre spirituskørsel og fik kraniebrud.

Han havde forsøgt at stoppe vennen, der ville køre hjem i beruset tilstand, og da vennen insisterede på at køre, havde han lagt sig op på kølerhjelmen.

Her havde han råbt ind gennem forruden, at vennen skulle stoppe. Da vennen ikke stoppede, faldt han af og slog hovedet ned i asfalten.

»Jeg er tilfreds med udmålingen af denne sag. Det er helt klart lovgivers intention, at fareforvoldelse, betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med spirituskørsel skal straffes hårdt,« fortæller anklager Annemarie Nissen til TV2 Øst.

Øverst: Genrefoto. (Foto: TP Heinz / Pixabay). Note/RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.