Unge larmer og støjer i Anlægget i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Politiet er begyndt på at notere serienumre på larmende soundboxe, så de kan inddrages ved gentagende støjgener. »Hvor meget kan man med rimelighed tillade sig at fylde i et offentligt rum?« spørger politidirektøren i et indlæg.

Torsdag aften kl. 20.37 mødte politiet 11 unge mennesker i Anlægget i Slagelse. De hørte høj musik på en soundbox og fik at vide, at de skulle skrue ned, hvilket de så gjorde.

Soundboxens serienummer blev noteret, og de unge blev orienteret om, at musikanlægget ville blive inddraget, hvis de skruede op igen. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

14 sager på et døgn med “musik til ulempe”

Dette var én blandt 14 sager det seneste døgn med “musik til ulempe” i politikredsen – og opfordringen her fra politiet går på, at man dels udviser hensynsfuldhed, når man hygger sig sammen med musik udenfor.

Og at man anerkender, at der på et døgn var mindst 14 andre borgere i politikredsen, der følte sig så generet af larmen, at de ringede til politiet.

Hvor meget kan man fylde i det offentlige rum?

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udgav et indlæg fra politidirektør Lene Frank for et par dage siden, og det havde overskriften: Hvor meget kan man fylde i det offentlige rum?

»Vi modtager i denne tid ekstraordinært mange anmeldelser om det, vi i politiet kalder “musik til ulempe”. Det er anmeldelser fra borgere, som er generet af høj musik fra naboer og genboers haver og fra rekreative områder. I den forgangne weekend modtog politikredsen ikke færre end 40 henvendelser fra borgere, der var generet af høj musik. Henvendelser som politiet kører til og reagerer i forhold til for eksempel med henstillinger, påbud, beslaglæggelser og sigtelser. Tidsforbruget alene i denne weekend svarer til i omegnen af 10 arbejdsdage for en politimand,« skrev hun og fortsatte:

»Soundbokse er naturligvis en af de store syndere. De sælges for eksempel af Hi-Fi Klubben med blandt andet følgende tekst: “Bliv blæst bagover af en tsunami af lyd. Dette batteridrevne monster kan spille i evigheder og tage masser af tæsk”. Retfærdigvis med tilføjelsen “HUSK: Du kan ikke altid regne med, at dine naboer er lige så meget i festhumør som dig. Med store kræfter følger stort ansvar – så brug din SOUNDBOKS med omtanke”.

Lene Frank undrer sig for eksempel over, at nogle mennesker kan fylde 200 meter rundt omkring, selvom de blot sidder på et lille håndklæde.

»Jeg har aldrig forstået, hvordan man kan mene, at man kan sætte sig på en offentlig strand eller i en park, hvor også andre mennesker opholder sig, og så sætte høj musik på højttaleren. Hvor meget kan man med rimelighed tillade sig at fylde i et offentligt rum? Man fylder jo ikke kun rent fysisk, men man fylder også med lyd. Har man på den måde lov til at fylde for eksempel 200 meter rundt omkring sig med høj lyd, selv om ens håndklæde alene fylder 1 x 2 meter?« spørger politidirektøren retorisk.

HVOR MEGET KAN MAN FYLDE I DET OFFENTLIGE RUM? Vi modtager i denne tid ekstraordinært mange anmeldelser om det vi i…

Slået op af Sydsjællands PolitiTirsdag den 15. juni 2021

Øverst: Soundbox. (Foto: Facebook / Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.