Sprint-projekt skal løfte unge i Ringparken

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Ungdommens Røde Kors vil igangsætte intensive forløb, kaldet Sprint, hvor unge fra Ringparken skal identificere en udfordring, som de vil løse og handle på i fællesskab.

»Ingen børn eller unge skal savne positivt fællesskab. Alle kan blive til noget og alle skal føle de er noget særligt for nogen. Og det gælder naturligvis også i Ringparken.«

Sådan siger de unge ildsjæle fra Ungdommens Røde Kors i Slagelse i en pressemeddelelse.

De unge bliver spurgt om, hvad de selv vil gøre

Ungdommens Røde Kors vil sætte ind på at løfte unge i Ringparken i Slagelse Nordby til selv at kunne blive fremtidens igangsættere – den nye indsats sker i samarbejde med Nordhuset og Rosenkildegården.

»Vi giver ejerskab og ansvar til den enkelte unge, og stiller dem samtidig spørgsmålet om, hvad de selv vil gøre for at løfte deres område. På den måde tror vi på, at vi i fællesskab kan løfte området i en positiv retning,« siger Rukiye Bilgin.

Rukiye Bilgin er bestyrelsesmedlem i Ungdommens Røde Kors Slagelse og frivillig projektleder for den nye indsats i Ringparken.

De unge kan være med til at påvirke området

Målsætningen er at give de unge den ballast, der skal til for at de selv kan tage initiativ til frivillige projekter og indsatser, der skal gøre en forskel for området. Det kunne være studiejob-dating med virksomheder, fritidsjobcaféer eller noget helt tredje.

De unge ildsjæle har helt styr på, hvordan det skal foregå i praksis.

»Helt konkret vil vi altså igangsætte intensive forløb, kaldet Sprint, hvor unge fra Ringparken identificerer en udfordring, de vil løse i lokalområdet – og handler på den sammen. Udfordringerne kan være vidt forskellige, men handler altid om, at unge selv kan være med til at påvirke det sted, de bor og lever,« lyder det.

Selvom det måske kan lyde banalt, tror de unge ildsjæle på Sprint-projektet.

»Ja, det lyder måske banalt, men Sprint er en unik metode til at motivere, stimulere og frem for alt fremme selvværd i de børn og unge, der deltager,« siger Ane Møller Larsen, der er frivillig i Ungdommens Røde Kors og i den nye indsats, og fortsætter:

»Når Sprint forløbet er overstået, oplever vi gang på gang, at de unge står tilbage med følelsen af: Hov, jeg kan faktisk godt gøre noget.«

De unge bliver mødt med respekt og tillid

Der er behov for, at flere frivillige foreninger engagerer sig i Ringparken og ifølge Nordhuset er der bestemt tale om nye toner.

»Alene det at børnene og de unge herude møder nogle mennesker udefra, der helt frivilligt vil investere tid og ressourcer i dem. Det tror vi bestemt vil rykke ved noget. For alle har brug for, at nogen tror på en,« forklarer Hatem Kawach, der er aktivitetsleder i Nordhuset.

Lederen af Rosenkildegården, Ditte Brøgger Løjborg, glæder sig også til at introducere Sprint-projektet for de unge fra Ringparken.

»De unge, jeg møder i Ringparken, har mange ønsker og drømme for deres fremtid. De får mange idéer og laver gode projekter og med SPRINT forløbet vil de så få nogle redskaber til at arbejde mere målrettet med det, de brænder for,« fortæller Ditte Brøgger Løjborg.

Øverst: Rukiye Bilgin. (Foto: Ungdommens Røde Kors). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.