Højere risiko for borgere med ikke-vestlig herkomst

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). Zand.News – Studier fra SSI har tidligere vist, at COVID-19 rammer skævt. Borgere med ikke-vestlig herkomst har en større risiko for at blive smittet. Årsagen er blandt andet hustandstæthed og indbyggertæthed, men det er ikke hele forklaringen.

"Højere risiko for borgere med ikke-vestlig herkomst"

Byrådsudvalg skal vælge placering af muslimsk gravplads

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). Slagelse.News – Mandag har byrådsmedlemmerne i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget den nye muslimske gravplads på dagsordenen. Aktuelt er der muligheder i Slagelse, Korsør og Skælskør, men Skælskør er mest oplagt.

"Byrådsudvalg skal vælge placering af muslimsk gravplads"

Negativ social kontrol straffes som psykisk vold

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). Zand.News – Brugen af religiøse skilsmissekontrakter til at fastholde eller styre en person i et ægteskab skal straffes som psykisk vold. Det gælder både ægtefælle og den religiøse forkynder, der udfærdiger kontrakten, mener regeringen.

"Negativ social kontrol straffes som psykisk vold"

Statsministeren nævnte Motalavej i åbningstalen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). Zand.News – »I dag går der alt for ofte lang tid fra en kriminel beboer bliver dømt for en lovovertrædelse, til vedkommende sættes ud af sin bolig. Det er et af problemerne på Motalavej. … Fremover skal det være muligt at sætte kriminelle beboere ud af deres lejelejlighed i umiddelbar forlængelse af, at de bliver dømt for en lovovertrædelse,« sagde statsministeren.

"Statsministeren nævnte Motalavej i åbningstalen"