Skadede veteraner kom, skød og sejrede

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Vi er en forsvarskommune med Antvorskov Kaserne (i Slagelse, red.) og Flådestation Korsør, så det er helt naturligt, at vi bakker op. Når man har så store arbejdspladser i sin kommune, skal man også kigge denne her vej,« lyder det fra borgmesteren.

Soldaterveteraner fra Slagelse, Høje Taastrup og Maribo konkurrerede i skydestævne, hvor det sociale fællesskab ramte plet. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF, red.) i en pressemeddelelse.

»Det er et åndehul, hvor ligesindede kan komme ud og lege«

Der var lige dele skud og smil, da Slagelse Skytteforening søndag afviklede det første sjællandske skydestævne på tværs af DIF Safe Zones – DIF Soldaterprojekts idrætstilbud målrettet fysisk og psykisk skadede veteraner.

Op mod 20 sjællandske veteraner deltog i eventen, som havde til formål at samle skadede veteraner på tværs af sjællandske regioner til en dag, hvor støtten og anerkendelsen var i fokus. Hvor det sociale fællesskab blandt ligesindede kunne udgøre et frisk pust i en indimellem tung hverdag.

»Det er et åndehul, hvor ligesindede kan komme ud og lege. Her er vi enige om legen, enige om jargonen og fælles om at være der for hinanden,« fortæller Jay Vargas, der er veteran og tovholder for Safe Zone-skydetilbuddet i Slagelse Skytteforening, og fortsætter:

»Skydningen består af nogle velkendte bevægelser og handlinger, man har med fra sin baggrund, og så giver det noget aflad fra, hvad man går og bygger op eller tumler med.«

Politisk opbakning fra borgmester og viceborgmester

Slagelse Kommunes borgmester, Knud Vincents (V), viceborgmester Jane Dahl (K), formand i DIF, Hans Natorp, og formand i Dansk Skytte Union, John Hansen, deltog også i eventen og leverede fine prøver på deres evner som skytter.

Sejren gik dog til veteranerne fra Maribo, men vigtigst af alt var opbakningen til veteranerne, som DIF hver dag arbejder for at give trygge idrætstilbud via de landsdækkende Safe Zones.

»Vi skaber et rum for vores skadede veteraner, hvor de kan mødes i et fællesskab om noget, der giver en god indgang til det, foreningslivet kan. Veteranerne er en gruppe, som har betalt en høj pris for at gøre rigtig meget for Danmark, så nu må vi gøre rigtig meget for dem,« siger Hans Natorp, der er for formand i DIF.

Borgmester Knud Vincents (V) glædede sig også over arrangementet i Slagelse Kommune, som har en nær tilknytning til veteranområdet.

»Vi er en forsvarskommune med Antvorskov Kaserne (i Slagelse, red.) og Flådestation Korsør, så det er helt naturligt, at vi bakker op. Når man har så store arbejdspladser i sin kommune, skal man også kigge denne her vej,« siger Knud Vincents, som erklærer sig nysgerrig på, om kommunen kan bakke op på andre områder.

»Jeg har stor beundring og respekt for det mod og den beslutning der ligger til grund for at de drog i krig – og jeg har også stor respekt og vil gerne hylde alle de frivillige, der gør en kæmpe indsats for DIF Soldaterprojekt og Safe Zone i Slagelse,« tilføjer viceborgmester Jane Dahl (K) i en kommentar på Facebook.

Fakta om DIF Safe Zones:

  • DIF Soldaterprojekt arbejder for at skabe trygge træningsfællesskaber for veteraner i danske idrætsforeninger.
  • Det gør vi i regi af vores såkaldte Safe Zones, som er lokale idrætstilbud for skadede veteraner – fysisk såvel som psykisk.
  • Idrætten er med til at understøtte veteranernes reintegration fra militær til civil ved at skabe sociale netværk og derigennem øge livsindholdet for den enkelte veteran. Derudover kan idrætten være en god ventil, der giver fornyet luft i en svær hverdag.
  • DIF Soldaterprojekts 38 Safe Zones udbydes fra eksisterende idrætsforeninger og spænder over blandt andet vægtløftning, svømning, cykling, skydning, ishockey, roning og havkajak.

Øverst: Borgmesteren og viceborgmesteren modtager trøje af DIF Soldaterprojekt. (Foto: DIF Soldaterprojekt). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.