Viser vejen til bæredygtighed i byggebranchen

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Jeg kunne sagtens bare sende et par medarbejdere i stedet, men det er vigtigt for mig, at vi alle – fra direktøren til eleven – forstår os på bæredygtige byggematerialer, så vi kan yde den bedst mulige rådgivning,« lyder det fra direktøren for XL-BYG i Slagelse.

Ulrik Thorsted, der er direktør for XL-BYG i Slagelse, er blandt landets første 120 certificerede rådgivere i bæredygtige byggematerialer. Han går forrest for at sikre en bæredygtig fremtid i branchen. Det oplyser de i en pressemeddelelse, der samtidig er en reklame.

»Jeg skal ikke bare sidde på kontoret«

Ulrik Thorsted er direktør for tre XL-BYG byggevarecentre og trælasthandler i Slagelse, Gørlev og Hørve, og nu er han også en af Danmarks første 120 certificerede rådgivere inden for bæredygtige byggematerialer. Direktøren er en del af XL-BYGs seneste store tiltag, der består i at sende 120 medarbejdere på certificeret efteruddannelse i bæredygtighedens tegn.

»Jeg kunne sagtens bare sende et par medarbejdere i stedet, men det er vigtigt for mig, at vi alle – fra direktøren til eleven – forstår os på bæredygtige byggematerialer, så vi kan yde den bedst mulige rådgivning. Flere af vores afdelingers omsætning består især af renoveringsopgaver. Hvis vi vil beholde de kunder på sigt, er der ingen tvivl om, at vi skal kunne levere objektiv viden om bæredygtige byggematerialer,« siger Ulrik Thorsted og fortsætter:

»Jeg skal kunne snakke med medarbejderne om udviklingen og nye initiativer. Jeg skal ikke bare sidde på kontoret ved computeren, men kende til alle aspekter af bæredygtige byggematerialer. På den måde kan jeg også bedre være med til at skubbe til beslutningstagerne.«

XL-BYG i Slagelse, Gørlev og Hørve er en del af CF-Gruppen, der består af i alt otte byggevarecentre og trælasthandler i det sjællandske. De otte enheder omsætter tilsammen for 1,4 milliarder og beskæftiger 471 medarbejdere.

120 nyuddannede rådgivere i løbet af marts

Frem til midten af marts uddanner XL-BYG 120 medarbejdere som certificerede rådgivere inden for bæredygtige byggematerialer. XL-BYG har taget initiativ til uddannelsen, som føres ud i livet af byggeriets videnscenter Molio.

»Det har været os magtpåliggende at oprette en uddannelse, der er baseret på objektiv viden fra eksperter på hver deres felt. XL-BYG er garant for kvalitet, og det går vi ikke på kompromis med. Vi har tusindvis af godkendte bæredygtige byggematerialer, og vores kunder skal ikke greenwashes. De skal have korrekt viden om de produkter, de køber,« siger Thorbjørn Sejer Jensen, der er administrerende direktør i XL-BYG.

XL-BYG er med 100 forretninger og en omsætning på godt 9 milliarder kroner én af Danmarks største byggevarekæder. Kæden henvender sig både til professionelle og private, og i uddannelsen er der med vilje ikke fokuseret på en særlig gruppe af kunder.

»Det er ikke et salgskursus, der skal sikre, vi sælger mere. Det er eksperter, der underviser vores medarbejdere i for eksempel bæredygtige mærkningsordninger, materialernes miljøbelastning målt i livscyklusanalyser, ny lovgivning på feltet og CO2-tunge materialer, som man skal minimere forbruget af,« uddyber Thorbjørn Sejer Jensen.

Øverst: Ulrik Thorsted er en af XL-BYG’s 120 nye certificerede rådgivere i bæredygtige byggematerialer, der bliver færdiguddannet i februar og marts 2022. (Foto: XL-BYG). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.