Sjællands Teater en realitet som landets største egnsteater

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Vi glæder os til at blive en del af Danmarks største egnsteater. Det nye samarbejde vil styrke kulturlivet og blive et godt og spændende supplement til vores andre kulturoplevelser i kommunen,« lyder det fra Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune.

Holbæk Teater, Teatret Fair Play, Holbæk Kommune og Slagelse Kommune sendte før sommerferien et udkast til en ny egnsteateraftale til Statens Kunstfond. Nu er aftalen godkendt. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Ambitionen er at skabe et scenekunstnerisk kraftcenter

»Projektstøtteudvalget bifalder ambitionen om at skabe et scenekunstnerisk kraftcenter på Sjælland ved fusion af de to eksisterende egnsteatre i Holbæk og med medfinansiering fra Slagelse Kommune,« skriver Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst i brevet, hvor de godkender Sjællands Teater som egnsteater.

Holbæk Teater, Teatret Fair Play, Holbæk Kommune og Slagelse Kommune sendte før sommerferien et udkast til en ny egnsteateraftale til Statens Kunstfond.

Nu er aftalen godkendt. I sit svarbrev godkender Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst den fireårige egnsteateraftale (2021 til 2024).

Dermed er Sjællands Teater en realitet. Med seks-syv egenproduktioner om året bliver det til og med Danmarks største egnsteater.

Skal give teatermiljøet i vores del af regionen et løft

I Holbæk Kommune er der stor glæde over godkendelsen.

»Det er dejligt at kunne overbringe en god kulturnyhed i en tid, hvor kulturlivet stadig er hårdt ramt af Coronaens efterdønninger,« siger Ole Hansen (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holbæk Kommune, og fortsætter:

»At vi er to kommuner, som går sammen om at give teatermiljøet i vores del af regionen et løft, er noget, der varmer mit kulturhjerte. Publikum vil komme til at se både flere og bedre forestillinger og vækstmiljøet for alle de børn og unge, der går rundt med scenedrømme, bliver endnu bedre.«

Også i Slagelse Kommune er man glade for, at aftalen nu er en realitet, og man ser frem til det kommende samarbejde.

»Vi glæder os til at blive en del af Danmarks største egnsteater. Det nye samarbejde vil styrke kulturlivet og blive et godt og spændende supplement til vores andre kulturoplevelser i kommunen,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Samarbejdet vil også åbne nye muligheder for blandt andet børn og unges møde med kulturen, som er en væsentlig del af vores kulturstrategi. Ønsket om et egnsteater har været længe undervejs, så vi er glade for, at det nu er en realitet.«

Teatret glæder sig til at trække i arbejdstøjet og komme i gang med både arbejdet og samarbejdet.

»Endelig! Det var det første, jeg tænkte, da jeg fik beskeden om, at vores ansøgning var godkendt,« siger Kristoffer Møller Hansen, som er administrerende direktør for Sjællands Teater, og forsætter:

»Det har været et forrygende samarbejde på kryds og tværs, men også en lang proces. Nu behøver vi ikke at være bekymrede for, om aftalen blev godkendt. Vi har store ambitioner – og vi har store forventninger til, hvad vi kan drive det her til. Så nu trækker vi i arbejdstøjet og går i gang med både arbejdet og samarbejdet. Det glæder vi os til! Det bliver rigtig godt.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.