Kommunens Idrætstalentklasser er populære hos eleverne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Eleverne i idrætstalentklasserne kommer fra skoler i det meste af kommunen, men eleverne falder hurtigt falder til og skaber et unikt sammenhold.

Idrætstalentklasserne betyder for de fleste en noget anderledes skoledag i helt nye rammer. Men tilbagemeldingerne fra eleverne viser, at idrætsklasserne er populære både på grund af indholdet og det sociale sammenhold. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Mange ansøgere og en høj kvalitet i ansøgningerne

Tidlig morgentræning, højt niveau både idrætsmæssigt og fagligt og for nogen også et skift af skole og dermed dannelse af nye venskaber. Idrætstalentklasserne betyder for de fleste en noget anderledes skoledag i helt nye rammer.

Men tilbagemeldingerne fra eleverne viser, at idrætsklasserne er populære både på grund af indholdet og det sociale sammenhold. Derfor startede også hele to nye klasser ud efter sommerferien, da interessen for at blive optaget var rigtig stor.

Når man er ambitiøs omkring både sin idræt og sin uddannelse, så kan det kræve nogle fra- og tilvalg for at få tid til det hele. Det kender eleverne i idrætstalentklasserne på Nymarkskolen til.

Et rekordstort antal ansøgere og en høj kvalitet i ansøgningerne gjorde, at hele to idrætstalentklasser startede på 7. årgang i august, og de to nye klasser er kommet rigtig godt fra start.

Elever: Vi forstår hinanden i fravalg og prioriteringer

»Jeg valgte Nymarkskolen, fordi jeg gerne ville have mere ud af min sport. Det at man går i klasse med nogle, der forstår, at man ikke bare kunne være sammen i weekenderne og være længe oppe til midt om natten,« siger Alberte Andersen fra 7. f på Nymarkskolen og fortsætter:

»Det gode ved at gå i f-klassen er, at man er sammen med nogle af sine bedste venner og nogle, der går op i den samme sport som mig selv. Det, der har overrasket mig mest, er det vi lærer fagligt. Jeg føler, jeg lærer meget mere end på min tidligere skole, og jeg føler mig også mere motiveret, fordi at jeg er rigtig glad for at gå på skolen.«

»En af grundene til, at jeg søgte ind på idrætslinjen på Nymarkskolen, var blandt andet, at jeg gerne ville være en del af et fællesskab og blive dygtigere til min idræt. Jeg ville gerne være i en klasse, hvor man bakkede hinanden op og støttede hinanden og i en klasse, hvor man kunne forstå hvorfor, man ikke “bare” lige kunne droppe en træning,« siger Frederik Konstmann fra 7. f på Nymarkskolen.

»Det, der har overrasket mig mest, er nok, hvor hurtigt vi har lært hinanden at kende. Altså vi er ikke længere kun klassekammerater, men venner. Jeg vil stærkt anbefale at starte i idrætsklassen, fordi man altid laver noget sammen, og vi alle interesserer os for det samme. Og der er et stort fællesskab,« siger Isabella fra 7.I, som dyrker teamgym.

Unikt sammenhold opstår hurtigt blandt andet eleverne

De to nye idrætstalentklasser er en multiklasse og en fodboldklasse:

  • Multiklassen er med atleter fra forskellige idrætter som for eksempel svømning, volley, cykling, tennis, voltigering, springridning og Teamgym.
  • Mens den anden klasse som noget helt nyt udelukkende er med atleter, både drenge og piger, inden for fodbold.

»Eleverne i idrætstalentklasserne kommer rundt om fra skoler i det meste af kommunen. Så selvom både skolen og venskaberne er nye for rigtig mange, så oplever vi, at eleverne hurtigt falder til og skaber et unikt sammenhold, da de har en fælles interesse for både at dyrke idræt på et særligt højt plan og samtidig ambitioner om at klare sig godt fagligt,« siger skoleleder René Nielsen.

Mange unge ønsker at kombinere idræt og uddannelse uden at gå på kompromis.

»Muligheden for, at man kan kombinere sin idræt uden at skulle gå på kompromis med sin uddannelse, kan vi se, er interessant for rigtig mange unge,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Vi havde næsten ikke turde drømme om, at interessen for klasserne ville være så stor, som den er blevet. Vi glæder os fortsat til at følge idrætstalentklasserne og de mange dygtige idrætsudøveres udvikling.«

Fakta om idrætstalentklassen på Nymarkskolen

I idrætstalentklassen har eleverne udover den obligatoriske undervisning også morgentræning to gange om ugen, som varetages af højt kvalificerede trænere og tager udgangspunkt i enten deres idræt eller en grundlæggende fysisk træning.

Den nye idrætstalentklasse med atleter inden for fodbold vil få et tæt samarbejde med trænere fra Slagelse Boldklub & Idrætsforening (SBI), som blandt andet vil stå for noget af morgentræningen.

Ud over idrætstalentklasserne har Nymarkskolen generelt ekstra fokus på idræt og derfor blev skolen i januar certificeret som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College.

Øverst: Idrætstalentklasse på Nymarkskolen. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.