Retten til at lege, tumle og dyrke sport på lige vilkår

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – I samarbejde med DGI uddeler Profil Optik gratis sports- og aktivitetsbriller til børn mellem 5 og 12 år på lørdag den 28. august og året rundt. “På lige vilkår-dagen” afholdes på lørdag i alle Profil Optik-butikker rundt omkring i Danmark, herunder i Slagelse, Korsør og Skælskør.

Lørdag den 28. august afholdes “På lige vilkår-dagen” i hele Danmark, herunder i Slagelse, Korsør og Skælskør. Initiativet vil gøre opmærksom på, at børn og unge med synsnedsættelse skal kunne lege, tumble og dyrke sport på lige vilkår med andre børn.

Derfor uddeler DGI (Danske Gymnastik & Idrætsforeninger, red.) i samarbejde med Profil Optik gratis sports- og aktivitetsbriller til børn mellem 5 og 12 år – både denne dag og året rundt. Dagen er også en god anledning til at få screenet sit barns syn. Det skriver Profil Optik i en pressemeddelelse.

Kan føre til begrænsninger for læring og bevægelse

Mange forældre ved ikke, at deres børn lider af synsnedsættelse, hvilket kan føre til begrænsninger for både læring og bevægelse.

Ligesom det er helt normalt at besøge sin tandlæge en gang om året, lige så oplagt burde det være at besøge optikeren regelmæssigt for at få en synstest.

Som vi bliver klogere, indser vi, at især børnenes mange timer foran digitale skærme, ikke mindst under pandemien, belaster øjnene og synet. Det oplyser Profil Optil i pressemeddelelsen.

På lige vilkår-dagen – aktivitetsbriller og synstests

“På lige vilkår” blev initieret af Synsam Group, der ejer Profil Optik, for to år siden. Formålet er at give alle børn mulighed for at dyrke motion på lige vilkår. Ingen synsnedsættelse bør stå i vejen for sport, leg eller ballade.

Derfor har koncernen udviklet en sports- og aktivitetsbrille lavet specielt til at kunne klare sportsaktiviteter, udeleg, hop og tumlerier. Siden 2019 har Synsam Group og Profil Optik uddelt mere end 30.000 gratis aktivitetsbriller i hele Norden, og antallet vokser støt.

I år udvides initiativet med en særlig “På lige vilkår-dag”, hvor børn og unge inviteres til at besøge deres lokale optiker og få en gratis synstest.

Samtidig uddeles en gratis sports- og aktivitetsbrille til alle børn mellem 5-12 år med synsnedsættelse, helt uden forpligtelser, så de kan lege, tumle og dyrke sport og idræt på lige vilkår med andre børn.

Tilbuddet er til alle børn fra 5-12 år med synsnedsættelse – én aktivitets- og sportsbrille med styrke, uden beregning. Maksimalt 1 brille pr. barn. Børn under 10 år skal henvises via øjenlæge. De bytter kun jf. almindelig produktgaranti. Ved uheld, tyveri eller andet ydes ingen garanti eller forsikring. For at benytte tilbuddet skal butikken bruge barnets forældres/værges samtykke. Dette sker i butikken. (Kilde: Profil Optik).

I mødet med barnet vil optikeren desuden fortælle lidt om, hvor vigtigt det er at undersøge sit syn regelmæssigt og give tips om synstræning og øjenpleje.

»Mange forældre tænker ikke på, at det kan være nedsat syn, der giver deres barn hovedpine, koncentrationsbesvær, besvær med at læse og skrive eller måske endda manglende lyst til at deltage i fritidsaktiviteter. Med regelmæssige synstest kan vi tidligt opdage en synsfejl og dermed give barnet bedre vilkår både i skolen og til en aktiv fritid,« siger Gitte Sørensen, der er chefoptiker hos Profil Optik.

“På lige vilkår-dagen” afholdes lørdag den 28. august 2021 i alle Profil Optik-butikker rundt omkring i Danmark, herunder i Slagelse, Korsør og Skælskør.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Ihor Bulyhin / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.