Nyt familienetværk åbner snart i Slagelse By

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Slagelse.News – Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for børn og voksne er på programmet i Familienetværket Slagelse som nu er på vej. Netværket er et partnerskab mellem Menighedsplejen i Slagelse (der består af de fire bykirker i Slagelse By) og Blå Kors Danmark.

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Slagelse, som holder opstartsfest den 27. august 2023. Netværket er et partnerskab mellem Menighedsplejen i Slagelse og Blå Kors Danmark. Det oplyser Blå Kors i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume af AI/kunstig intelligens: Et nyt familienetværk i Slagelse, kaldet “Familienetværket Slagelse”, åbner snart med fokus på fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne. Det er et partnerskab mellem Menighedsplejen i Slagelse og Blå Kors Danmark. Netværket sigter mod at give sårbare familier og enlige et frirum, hvor de kan møde ligesindede og deltage i forskellige aktiviteter. Der vil være regelmæssige møder med sjov, hygge og kreative aktiviteter, samt fokus på temaer som hverdagsliv, familie, økonomi og sundhed. Blå Kors Danmark driver lignende netværk i mange andre byer i samarbejde med lokale kirker og skoler. Opstartsfesten for Familienetværket Slagelse finder sted den 27. august 2023.

Projektleder: »Familienetværket skal være et frirum«

Familier bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som for eksempel ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom.

Det er tanken bag Familienetværket Slagelse, som holder opstartsfest søndag den 27. august kl. 14-17. Til åbningsfesten vil der være pandekager, hygge og underholdning med Trylle-Carsten.

»Vi glæder os rigtig meget til at byde familierne velkommen. Familienetværket skal være et frirum i hverdagen, hvor man kan slappe af og sænke skuldrene og være den, man er. Det er sted, hvor man kan møde andre, der også har brug for et netværk,« siger Sidsel Transe Munch, der er projektleder for det nye familienetværk i Slagelse.

Familienetværket er et gratis tilbud til sårbare familier og enlige og drives i partnerskab med Menighedsplejen i Slagelse, der er et samarbejde mellem bykirkerne Sct. Mikkels Kirke, Sct. Peders Kirke, Nørrevangskirken og Antvorskov Kirke i Slagelse samt Blå Kors Danmark.

Fællesskab og hygge for både børn og voksne

Familienetværket Slagelse vil mødes onsdage i lige uger kl. 16-19 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård, parterre i Nygade 6A over gården.

Til hver samling vil der være plads til sjov og hygge og også kreative aktiviteter for både børn og voksne. En gang imellem vil der også være fokus på særlige temaer som hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, velvære og sundhed.

»Gennem samvær, spisning og aktiviteter håber vi, at mange vil opleve at få nye relationer, være en del af et fællesskab og få inspiration til blandt andet familieliv og forældreskab,« forklarer Sidsel Transe Munch.

Familienetværk i snart 40 andre byer i hele landet

I dag driver Blå Kors Danmark snart 40 familienetværk i partnerskab med lokale kirker og en friskole.

»Vi glæder os over det nye samarbejde med Menighedsplejen i Slagelse, og muligheden for sammen at række ud til både familier og enlige i nærområdet. Familienetværket er en god indgang til fællesskab med andre familier og frivillige, samt mulighed for at få konkret hjælp til at håndtere hverdagens forskellige udfordringer,« siger Morten Skov Mogensen, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Rettelse: Familienetværket planlægger at mødes i lige uger. /Red.

Til åbningsfesten i Slagelse den 27. august 2023 vil der være pandekager, hygge og underholdning med tryllekunstneren Tryllestøv. Hvis man vil deltage i Familienetværket, skal man tilmelde sig på telefon 40 26 99 53 eller familienet@slagelsemenighedspleje.dk

Øverst: Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård, parterre i Nygade 6A over gården. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.