Julen begyndte i august på Slagelse Mejericenter

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Medarbejderne på Slagelse Mejericenter har travlt med risalamanden, og de når op på 12 millioner portioner mellem august og nytår.

På Slagelse Mejericenter har der allerede duftet af risalamande i adskillige måneder, og de forventer at nå op på 12 millioner portioner risalamande inden nytår. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Mortens Aften er den travleste risalamande-periode

Mens de fleste danskere først for alvor tager hul på juletraditionerne den 1. søndag i advent eller i al fald den 1. december, har medarbejderne på Arla Foods Slagelse Mejericenter varmet op til julen siden slutningen af august, hvor der begyndte at dufte af risalamande i produktionslokalerne.

Mejeriet har kapacitet til at koge 1.200 kg risengrød i timen, og fra begyndelsen af oktober og frem til jul arbejdes der i treholdsskift med at fremstille risalamande.

Men selv om der er fart på i december måned, er ugerne op til Mortens Aften den 10. november faktisk den travleste periode i mejeriets risalamande-afdeling.

»Mange får risalamande til dessert Mortens Aften, og så er det nok også nyhedens glæde, der sætter gang i salget, for i ugerne 43 til 45 er vores produktion lige en tak højere end i december,« fortæller direktør for Slagelse Mejericenter Ole E. Hansen.

Corona-situationen medfører flere bægre og færre spande

Risalamanden fra Slagelse sælges i både portionsbægre og spande á fem kg, og produktionen har de senere år ligget ret stabilt på cirka 1,3 millioner kg svarende til 12 millioner portioner. I år har corona-situationen dog rykket ved det normale mønster.

»Vi kan mærke, at mange julefrokoster er aflyst, og at folk spiser mere hjemme, for vi producerer flere portionsbægre og færre spande med fem kg, end vi har gjort de tidligere år. Og så vil danskerne måske også gerne forkæle sig selv med god mad i år, for samlet set producerer vi lidt mere – cirka 3-4 procent – end vi plejer,« siger Ole E. Hansen.

Fra nytår og godt otte måneder frem holder mejeriets produktion af risalamande helt stille, og danskerne må selv koge risengrød, piske fløde og hakke mandler, hvis de ikke kan undvære den traditionsrige dessert.

Sammen med Aabybro Mejeri i Nordjylland, der har en mindre produktion af risalamande, er Slagelse det eneste mejeri i landet, der producerer den populære dessert.

Fra slutningen af august og frem til nytår producerer Slagelse Mejericenter 12 millioner portioner risalamande.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Landbrug & Fødevarer). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.