Hvordan fastholder foreninger sine medlemmer?

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune inviterer til et virtuelt temamøde den 9. december om foreningslivet i en coronatid.

Kultur- og Fritidsudvalget inviterer til et virtuelt temamøde den 9. december, hvor foreningslivet kan dele gode erfaringer og inspiration med hinanden. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Corona gør dialogmødet om corona virtuelt

Forsamlingsforbud, aflysninger og restriktioner i forhold hygiejne. Corona har ikke gjort det nemt for idrætslivet at gennemføre aktiviteterne og fastholde medlemmer.

Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune inviterer derfor til et virtuelt temamøde den 9. december 2020 om foreningslivet i en coronatid, så foreningslivet kan dele gode erfaringer og inspiration med hinanden.

Kultur- og Fritidsudvalget afholder fire gange om året temamøder for foreninger, fritidsaktører og frivillige for både at dele erfaringer på tværs og inspirere udvalget og hinanden. På grund af corona bliver næste dialogmøde virtuelt, og corona er også temaet for mødet.

Fokusere på muligheder fremfor begrænsninger

»Corona har naturligvis gjort, at mange foreninger har været nødt til at tænke kreativt og i alternative løsninger for at kunne gennemføre deres aktiviteter,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Vi vil i Kultur- og Fritidsudvalget gerne inspirere foreningslivet til, hvordan man kan tænke positivt i en svær situation og se fremad, frem for kun at fokusere på de begrænsninger som Corona medfører. Det er en rigtig svær, men også spændende opgave, som vi kan se, flere foreninger er lykkedes rigtig godt med.«

Gymnastiktræningen er erstattet af online træning

En af de foreninger som har tænkt anderledes i en tid med Corona er Skælskør Gymnastikforening. Her er den almindelige træning for voksenhold flyttet til online træning.

»Ligesom mange andre foreninger var vi nødt til at tænke anderledes i forhold til vores holdtræning. Forsamlingsforbuddet gør, at vi kun må være 10 samlet på et hold inklusive instruktøren. Derfor har vi flyttet vores træning til online fremfor med fysisk fremmøde, så vi kan fortsætte vores træning,« siger formanden for Skælskør Gymnastikforening, Vibeke O. Rasmussen, og fortsætter:

»Selvfølgelig er det ikke det samme som at møde fysisk. Man mærker ikke fællesskabet på samme måde, men det er et godt alternativ til netop at bevare gejsten og fællesskabet, mens vi venter på, at vi igen må mødes fysisk.«

Virtuelt temamøde, og det kræver ingen tilmelding

Til det virtuelle temamøde kan deltagerne se frem til at høre oplæg fra Idrættens Analyseinstitut, om danskernes idrætsdeltagelse under Corona og hvilke udfordringer og muligheder der er opstået under coronakrisen.

Der vil også være dialogbaserede oplæg fra lokale foreninger, som vil komme med deres bud på, hvordan foreninger kan fastholde deres medlemmer og fællesskabet i en coronatid.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i løbet af det virtuelle temamøde.

Se programmet og find link til det virtuelle møde på: slagelse.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: FirmBee / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.