Erfaren rådgiver til ombygning af Slagelse Svømmehal

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Slagelse og Korsør Svømmehal skal gennemgå en større ombygning og renovering. Byrådsmedlem håber, at det bliver en realitet med et kønsneutralt handicapomklædningsrum.

Næste skridt i ombygning og renovering af Slagelse Svømmehal er opførelse af en ny tilbygning, som skal rumme et kommende 50-meterbassin. Det skriver Slagelse Kommunen i en pressemeddelelse.

Afsat over 160 millioner kroner til begge svømmehaller

Slagelse og Korsør Svømmehal gennemgår frem til 2025 en større ombygning og renovering. Byrådet har afsat over 160 millioner kroner til begge svømmehaller.

Næste skridt er opførelse af en ny tilbygning ved Slagelse Svømmehal, som skal rumme et kommende 50-meterbassin.

Slagelse Kommune har netop underskrevet kontrakt med et integreret Sweco-team, som skal stå for den tekniske rådgivning og bistand omkring opførelse af bassinet.

Den nye tilbygning skal rumme et bassin på 50 meter

I efteråret 2020 fik Slagelse Svømmehal nyt tag og ny facade. Nu er turen så kommet til fase to i projektet, som er opførelse af en ny tilbygning, der blandt andet skal rumme et nyt bassin på 50 meter. Tilbygningen placeres i tilknytning til den eksisterende svømmehal.

»Ombygning og renovering af svømmehallerne har længe været på tegnebrættet. Det er en lang proces, og vi glæder os nu til at tage hul på næste kapitel med tilbygningen. Det kommende 50-meterbassin vil blandt andet styrke konkurrencemulighederne og talentudviklingen i Slagelse Kommune,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (A), og fortsætter:

»Vi ser frem til samarbejdet med Sweco og Sweco Architects, som vandt udbuddet både i forhold til pris og kvalitet. Vi glæder os til, når både borgere og besøgende får endnu bedre muligheder for at dyrke deres sportsgrene i svømmehallen.«

Stor erfaring med komplekse svømmebadsbyggerier

Swecos erfarne SwimTeam, der består af arkitekter og ingeniører med speciale i komplekse svømmebadsbyggerier, har været involveret i projekter som Ishøj Svømmehal, Flintholm på Frederiksberg, Vestbad i Brøndby, Nakskov Svømmecenter, DGI Huset i Herning, Randers Svømmehal samt det kommende Silkeborg Svømmecenter.

»Vi er glade for, at Slagelse Kommune har valgt Sweco SwimTeam til at designe den nye tilbygning. Med vores integrerede tilgang får både kommunen og brugerne en helstøbt løsning, hvor arkitektur, funktionalitet og teknik går op i en højere enhed. Vi glæder os til at samarbejde med en professionel og engageret bygherre,« siger Carsten Heuck Jørgensen fra Sweco.

Sammen med rådgiveren afklares i næste fase det konkrete indhold i tilbygningen også ud fra input fra brugergrupper, interessenter mv. Den nye tilbygning forventes færdig i sommeren 2023.

Håber på et kønsneutralt handicapomklædningsrum

Byrådsmedlem Christopher Trung (V), der sidder i kommunens handicap- og psykiatriudvalg, har længe efterlyst et kønsneutralt handicapomklædningsrum. Nu håber han, at det bliver en realitet.

»Mit håb er især, at ønsket om et kønsneutralt særskilt handicapomklædningsrum bliver en realitet i svømmehallen. Det er et forslag, vi fra Venstre har slået på trommer for i lang tid, for det er der brug for. Det er der heldigvis også udvist fuld opbakning til i byrådet, da vi foreslog det på byrådsmødet den 25. maj år 2020,« siger Christopher Trung Paulsen til Slagelse.News.

Læs også: Glemmer udvalgsformand Jørgen Andersen de handicappede?

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.