Boligselskab får kontor på toppen af nyt højhus

Læsetid: 3 min.

Slagelse.News – “Kløverhuset” på otte etager skal ligge på det grønne hjørne ved Østerbro og Jernbanegade.

Et otte-etagers højhus på hjørnet af Østerbro og Jernbanegade skal danne rammen om Slagelse Boligselskabs kommende administrationslokaler på to af de øverste etager. Der kommer 24 ungdomsboliger i de underliggende etager.

Det fremgår af Slagelse Boligselskabs hjemmeside og af referatet fra Økonomiudvalget mandag den 20. januar 2020 samt af tidligere møder.

Højhuset skal markere sig i bybilledet uden at blive karikeret

Økonomiudvalget har besluttet at anbefale byrådet at godkende projektet. Dog stemte Dansk Folkeparti imod i Økonomiudvalget.

Samtidig udtrykker Enhedslisten bekymring over facaden. Enhedslisten vil hellere have træbeklædning fremfor de planlagte metalplader.

Højhuset, som skal hedde Kløverhuset, kommer til at ligge på den lille grønne plet ved gadekrydset, hvor Østerbro møder Jernbanegade.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bygningens form er inspireret af Slagelse Boligselskabs logo, og hele bygningen skal markere sig i bybilledet.

»Placeringen lægger op til opførelse af et markant hus, der optager de forskellige retninger på stedet, og som markerer sig i bybilledet. Bygningens form er inspireret af Slagelse Boligselskab logo, Firkløveret, og bygningens grundform har form som et kløverblad, – dog uden at dette bliver karikeret,« skriver boligselskabet i sin projektbeskrivelse.

Slagelse Boligselskab lægger op til, at offentligheden får adgang til den øverste tagterrasse.

»Det er Slagelse Boligselskab ambition at åbne op for offentlig adgang til den øverste tagterrasse, og dermed give noget tilbage til Slagelse By i form af en ny udkigsplatform der giver udsigt over store dele af byen,« skriver boligselskabet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kløverhuset. (Illustration: Slagelse Boligselskab).

Kløverhuset bliver angiveligt ikke pejlemærke på lang afstand

Planforslaget har været fremlagt i offentlig høring, hvor forvaltningen har modtaget ni bemærkninger.

Den ene bemærkning er fra Allan Ørving fra Slagelse Midtby, som blandt andet mener, at der ikke er behov for et nyt pejlemærke i 8 etager/27 meter, da Sct. Mikkels Kirke og Sct. Peders Kirke allerede fungerer som pejlemærker på lang afstand.

Han forslår derfor, at Kløverhuset opføres i maksimalt 4 etager “i overensstemmelse med traditionen i Slagelse bymidte”.

Hertil svarer forvaltningen, at området mellem Østerbro og jernbanen ligger lavere end den centrale og ældre del af bymidten, hvor Sct. Mikkels Kirke og Sct. Peders Kirke ligger på hver deres top.

“Den nye bebyggelse i 8 etager vil især være meget synlig i de nære omgivelser og fra/hen over baneterrænet, men “vurderes ikke at ville konkurrere med kirketårnene som pejlemærker på lang afstand”.

Øverst: Kløverhuset. (Foto: Slagelse Boligselskab). RK/rk.

Fortæl din mening:

Kommentarer