Sansernes Fest vinder årets handicappris

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Vores dygtige medarbejdere går sammen med de frivillige om at skabe en fest, som børnene virkelig lever sig ind i. Vi har med sårbare børn og unge at gøre, som har samme behov for nærhed og fællesskab som os andre,« siger lederen af Heimdal.

Handicappris 2019 går til bo- og aflastningstilbuddet Heimdal, som skaber nye fællesskaber med “Sansernes Fest”. Det skriver Slagelse Kommune.

Festen knytter bånd mellem børn, pårørende og medarbejdere

Temaet for Handicapprisen i 2019 er at sætte fokus på fællesskaber, og handicaprådet har valgt at give prisen og de medfølgende 10.000 kroner til bo- og aflastningstilbuddet Heimdal i Slagelse.

De får prisen, fordi de hvert år afholder “Sansernes Fest”, der knytter bånd mellem de børn og unge, som bor der, og mellem de pårørende, frivillige og medarbejdere, som skaber festen sammen.

»Sansernes Fest er et fantastisk arrangement, hvor tidligere og nuværende medarbejdere, frivillige og pårørende arrangerer en fest for børnene med klovne, dyr og koncerter rettet særligt mod børn og unge med handicap. Vi i Handicaprådet vil gerne belønne dette fantastiske initiativ, og de skønne mennesker, som skaber oplevelsen for både børn og voksne,« siger Ole Andersen, der er formand for handicaprådet.

Handicaprådet fremhæver “Sansernes Fest” som et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre når dygtige medarbejdere, kommune og frivillige går sammen om at skabe oplevelser for børnene.

Sårbare børn og unge har samme behov for nærhed og fællesskab

På Heimdal er de stolte over prisen, fordi den anerkender en stor, fælles indsats.

»Vores dygtige medarbejdere går sammen med de frivillige om at skabe en fest, som børnene virkelig lever sig ind i. Vi har med sårbare børn og unge at gøre, som har samme behov for nærhed og fællesskab som os andre. Sansernes fest understreger vores fællesskab, og gør det på børnenes præmisser,« siger leder af Heimdal, Thomas Jensen.

Det er Slagelse Kommune, som i samarbejde med Handicaprådet uddeler Handicapprisen. Formanden for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser i Slagelse Kommune, Steen Olsen (S), ser “Sansernes Fest” som en understregning af det stærke fællesskab i kommunen.

»Vi støtter den årlige uddeling af handicapprisen, fordi vi vil belønne de ildsjæle, som gør den ekstra indsats for at handicappede føler sig som del af vores fællesskab. “Sansernes Fest” er et stærkt eksempel på, hvad man kan udrette, når mennesker er den bedste udgave af sig selv. Et stort og velfortjent tillykke herfra,« siger, Steen Olsen.

Øverst: Handicappris 2019. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.