Stor interesse for Skælskør Rådhus’ fremtid

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Skaelskor.News – »Vi har i udvalget fokus på høj kvalitet i indholdet, men også at det skal være et hus, som favner bredt og skaber mere liv,« siger et medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Hvordan kan de smukke fredede bygninger i Skælskør Rådhus fremover bruges, så de kommer flest mulig til glæde og gavn?

Otte spændende forslag blev fremlagt for Kultur- og Fritidsudvalget til et åbent hus-arrangement i oktober, hvor også rigtig mange borgere var mødt op for at høre de interessante forslag. Det skriver Slagelse Kommune.

Spændende og visionære forslag undersøges af Kulturafdelingen

Otte spændende og visionære forslag blev for nyligt præsenteret for Kultur- og Fritidsudvalget og indeholdt blandt andet ideer til udstillingsbygning, lokaler til events, børnekulturcenter og ler-eksperimentarium.

Læs også: Hvordan skal Skælskør Rådhus se ud i fremtiden?

Kultur- og Fritidsudvalget har nu bedt Kulturafdelingen undersøge, hvordan idéerne kan føres ud i virkeligheden og passe ind i de krav, der er til fredede bygninger.

Bygningerne, som i sin tid husede Skælskør Rådhus, er nemlig fredede, og det stiller nogle begrænsninger for, hvad der kan laves i de smukke, gamle bygninger.

Med udgangspunkt i forslagene udarbejder Kulturafdelingen i tæt samarbejde med Kommunale Ejendomme et oplæg til, hvad der fremover er muligt at lave i bygningerne.

Skal passe ind i den fredede bygning og arkitektoniske perle

»Vi blev præsenteret for nogle rigtig spændende forslag, og det var dejligt at se så mange fremmødte borgere til arrangementet. Det viser tydeligt, at der er stor interesse for, at vi sammen finder den bedste løsning for, hvad Skælskør Rådhus kan bruges til i fremtiden,« siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Anne Bjergvang (S), og fortsætter:

»Forslagene skal gå hånd i hånd med, hvad der er muligt i den fredede bygning og med respekt for den arkitektoniske perle, som bygningerne udgør. Så vi ser meget frem til at høre mere om, hvad der vil være mulighed for at gennemføre med udgangspunkt i de forslag, vi blev præsenteret for.«

Rådhuset skal rumme kvalitet, favne bredt og skabe mere liv

Kulturafdelingen og Kommunale Ejendomme undersøger nu mulighederne nærmere og laver et oplæg, som er baseret på forslag, hvor der var overlap, hvor der er mulighed for synergi og forslag som flere har peget på.

Derefter vil forslagsstillerne blive præsenteret for oplægget og få mulighed for at kvalificere det yderligere, inden det skal præsenteres for Kultur- og Fritidsudvalget.

Det forventes, at Kultur- og Fritidsudvalget vil få præsenteret det samlede oplæg på udvalgsmødet i januar 2020.

»Vi har sat barren højt for, hvad vi i fremtiden ønsker Skælskør Rådhus skal bruges til. Vi har i udvalget fokus på høj kvalitet i indholdet, men også at det skal være et hus, som favner bredt og skaber mere liv,« siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Troels Brandt (RV), og fortsætter:

»På mødet oplevede vi stor lyst til samarbejde mellem forslagsstillerne og muligheden for at koble forslagene sammen. Der var en høj faglighed i rummet og lysten samt viljen til at sætte handling bag ordene. Det fornemmede jeg også tydeligt fornyeligt til julemarkedet i Skælskør, hvor flere nævnte vigtigheden af samarbejde og lysten til, at vi sammen kommer i gang og får brugt bygningerne på bedst mulig vis.«

Øverst: Skælskør Rådhus. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.