Hvordan skal Skælskør Rådhus se ud i fremtiden?

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Skaelskor.News – Den 30. oktober 2019 bliver ni spændende og forskellige bud fra ni forslagsstillere fremlagt på Skælskør Vandrehjem. Alle er velkomne.

Det er kommet ni spændende bud på, hvordan Skælskør Rådhus skal se ud i fremtiden. Disse bud bliver fremlagt på Skælskør Vandrehjem den 30. oktober 2019. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Ni spændende og forskellige bud fra ni forslagsstillere

Hvordan skal Skælskør Rådhus se ud i fremtiden? Det spørgsmål stillede byrådets kultur- og fritidsudvalg til de borgere, som var mødt frem til et åbent hus-arrangement på Skælskør Rådhus tidligere på året.

Der er efterfølgende kommet ni spændende og forskellige bud fra ni forslagsstillere, og de bliver præsenteret for Kultur- og Fritidsudvalget den 30. oktober senere på måneden.

Alle, som er interesseret i at høre forslagene, er velkomne til at overvære mødet.

Rådhuset skal understøtte kunstens og kulturens købstad

Udstillingsbygning, lokaler til events, børnekulturcenter og ler-eksperimentarium. Det er blot nogle af de forslag, som er kommet til, hvordan Skælskør Rådhus kan bruges i fremtiden.

Flere af forslagene peger desuden muligheden for at etablere et vandrehjem eller en café som supplement til andre aktiviteter.

»Vi oplever en stor interesse i udviklingen af Skælskør Rådhus,« siger byrådsmedlem Troels Brandt (RV), som er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Skælskør er jo på mange måder kunstens og kulturens købstad, så hvis vi i endnu højere grad kan understøtte det og byens og borgernes stolthed, så kan vi få turisten til at blive tilflytter. Derfor vil vi gerne se på mulighederne for at udvikle rådhuset til en levende bygning, der kan understøtte og forstærke både bosætning og turisme.«

Forslagene præsenteres 30. oktober på Skælskør Vandrehjem

De ni forslag bliver præsenteret på et åbent møde på Skælskør Vandrehjem den 30. oktober 2019 kl. 16.00-19.15, hvor Kultur- og Fritidsudvalget får mulighed for at stille spørgsmål til præsentationerne.

Der kræves ingen tilmelding til præsentationsmødet.

»Vi er i udvalget rigtig glade for at se den store interesse, som projektet er blevet mødt med fra borgerne. Vi efterlyste idéer til, hvordan vi kunne skabe nyt liv på rådhuset, og vi har fået ni spændende bud, som jeg godt tør sige, at vi ikke selv var kommet frem til uden borgernes hjælp og inspiration,« siger byrådsmedlem Anne Bjergvang (S), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Nu ser vi frem til dialogen med forslagsstillerne, så vi har et nuanceret udgangspunkt at arbejde videre med, til når vi skal træffe en beslutning for, hvad der i sidste ende skal være Skælskør Rådhus’ fremtidige profil. Hvis der er borgere som er interesseret i at høre om forslagene, er de velkomne til at møde op til præsentationsmødet og høre mere om tankerne bag de ni projekter sammen med os i udvalget.«

Øverst: Skælskør Rådhus på Gammel Torv 13 i Skælskør. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.