Slagelse Kommune støtter fortsat Tvind-bevægelsen

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Slagelse Kommune støtter fortsat det Tvind-relaterede Magleby Skolecenter ved Stigsnæs, hvor der er anbragte børn. Samlet har danske kommuner betalt 190 millioner kroner til Tvind-bevægelsen sidste år, hvoraf Slagelse Kommune har bidraget med knap 22 millioner kroner.

Slagelse Kommune er fortsat stor bidragsyder til Tvind-bevægelsen. Det gælder også moralsk opbakning. Kommunen har for eksempel givet en pris til Magleby Skolecenter i 2014. Magleby Skolecenter købte i øvrigt 545 kvadratmeter af Slagelse Kommune i 2016. Det skrev Sjællandske Medier tidligere på året.

Slagelse Kommune er blandt de kommuner, som betaler mest til Tvind-bevægelsen. Det skriver TV2 Øst på baggrund af en udsendelse i P4 Sjælland. I 2009 skrev TV2 Øst, at Slagelse Kommune havde betalt 3.864.339 til Tvind over 2 år.

I dag skriver byrådsmedlem Villum Christensen (LA) på Facebook, at 89 børn og unge ud af 235 er anbragt fra Slagelse Kommune, og at det har kostet kommunen 22 millioner kroner i 2016.

Magleby Skolecenter blev etableret 1999. De skriver, at de har vækst, fordi sagsbehandlere og UU-vejledere stadig henviser flere til deres tilbud.

Magleby Skolecenter består blandt andet af:

  • Byens Auto på Sorøvej 27-29 i Skælskør
  • Bostedet Magleby for unge i alderen 16-25 år
  • Den Interne Skole for børn og unge i alderen 12-18 år
  • Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)
  • Opholdsstederne Søholt og Golfstrømmen

Magleby Skolecenter er en del af Tvind, og den daglige ledelse har været tilknyttet Tvinds Lærergruppe siden 1976/1977. Det skrev JAK for nogle år siden.

Tvind er et skolesamvirke, der blev grundlagt af Mogens Amdi Petersen i 1970. Det skete i forbindelse med oprettelsen af Den rejsende højskole. Derpå blev Det Nødvendige Seminarium åbnet for at uddanne lærere efter Tvinds principper. Tvind er især kendt blandt mange danskere for Ulandshjælp fra Folk til Folk (UFF). Aktuelt er Mogens Amdi Petersen efterlyst af Interpol.

Det siges, at Tvind startede med, at Amdi og de øvrige fra Tvinds Lærergruppe smed hele deres løn i en gul spand hver måned.

Opdateret.

Foto (arkiv): Maciej Perek / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *