Mangel på vacciner mod leverbetændelse til ferien

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

December, januar og februar plejer at være højsæson for rejser til Sydøstasien, og her er det ofte nødvendigt med en vaccination mod hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Men flere hepatitis A-holdige vacciner er aktuelt i restordre.

Det anbefales, at du bliver vaccineret mod hepatitis A (smitsom leverbetændelse), når du skal på rejser i blandt andet Sydøstasien og mange andre steder. Vaccinerne er i restordre indtil et tidspunkt i løbet af november måned, men de vil kun kunne leveres i begrænset omfang. Derfor kan der alligevel opstå en ny mangel.

Statens Serum Institut (SSI) anfører flere alternativer, og en sidste mulighed er at anvende humant immunglobulin, som giver en kortvarig beskyttelse. Kontakt egen læge for flere oplysninger, såfremt du skal på ferie i et område med øget risiko for hepatitis A.

Årsagen til manglen på vacciner mod hepatitis A er blandt andet opstået, fordi et større antal vaccine-batches måtte kasseres af en af de store producenter af hepatitis A-vacciner forrige år.

Foto: Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *