Påsatte brande i supermarked og børnehave

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Politiet mener, at nattens to brande i Netto og Børnehaven Lilleskov i Korsør er påsatte.

Natten til tirsdag hærgede to brande henholdsvis Netto på Kjærsvej og en børnehave, der ligger ved siden af. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Brand i Netto og få minutter efter i børnehaven

I går kl. 23.54 indløb anmeldelsen om branden i Netto på Kjærsvej 68 i Korsør, og selvom brandvæsenet fik branden under kontrol, skete der en del skade på bygningen og i butikken. Få minutter senere kom anmeldelsen om branden i Børnehaven Lilleskov, hvor brandskaderne blev begrænset.

Politiet efterforsker begge brande som forsætlig brandstiftelse, og politiets teknikere skal nu undersøge brandstederne nærmere. Det skriver politiet.

Netto hårdt medtaget af sod, vand og slukningsarbejde

Slukningsarbejdet i Netto varede i omkring tre timer. Supermarkedet blev hårdt medtaget af sod-, vand- og slukningsskader og åbner ikke her til morgen.

»Det brændte inde under tagkonstruktionen i forretningen, og derfor foregik slukningsarbejdet både indvendig og udvendig. Der ligger derfor masser af vand i butikken,« siger vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kent Edvardsen til Sjællandske.

Ni minutter efter anmeldelsen om brand i Netto kom der en anmeldelse om brand i nabobygningen, som er Børnehaven Lilleskov. Denne brand var ikke så voldsom, og derfor er børnehaven åben i dag.

»Nogen har anlagt et bål op ad muren, men det har ikke taget fat i bygningskonstruktionen og blev hurtigt slukket igen. Vi kan dog helt udelukke, at bålet er blevet antændt af flammer fra den brændende Nettobutik,« siger Kent Edvardsen, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Læs videre om sagen: Dreng anholdt efter skoleskraldespandsbrand.

Eventuelle vidner kan kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Google Earth Pro). Note/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.