Rekordmange børn til den årlige affaldsindsamling

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Det kommer ikke kun til at gøre en helt konkret og synlig forskel for naturen, når så mange børn giver en hånd med. Affaldsindsamlingen er også en meget håndgribelig måde og en god anledning til at lære børnene, hvor vigtigt det er at passe godt på naturen og miljøet,« lyder det fra Maria Reumert Gjerding fra Danmark Naturfredningsforening.

Børnene går forrest, når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 12 (fra mandag den 20. marts 2023). I år er det med rekordstor opbakning fra landets skoler og dagtilbud, og alene i Slagelse Kommune skal 2.325 børn ud at samle affald i naturen. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

En håndgribelig måde for børn at passe på naturen

Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere inden længe rykker ud i naturen med affaldssække og gribetænger. Affaldsindsamlingen venter lige om hjørnet, og i år er det med rekordstor opbakning fra landets skoler og dagtilbud.

I hverdagene 20. til 24. marts skal 188.000 børn fra skoler og dagtilbud i hele landet ud at samle affald. Alene i Slagelse Kommune deltager 2.325 børn. Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har tilmeldt deres elever og børn til årets indsamling – og i år slår de rekorden fra sidste år, hvor der på landsplan var tilmeldt 164.000 børn.

»Vi oplever en særligt stor interesse for Affaldsindsamlingen i år, og det er virkelig fantastisk, at så mange børn skal med ud at samle affald,« siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmark Naturfredningsforening, og fortsætter:

»Det kommer ikke kun til at gøre en helt konkret og synlig forskel for naturen, når så mange børn giver en hånd med. Affaldsindsamlingen er også en meget håndgribelig måde og en god anledning til at lære børnene, hvor vigtigt det er at passe godt på naturen og miljøet.«

Som led i Affaldsindsamlingen får skolerne og dagtilbuddene adgang til digitale undervisningsmaterialer, der blandt andet skal gøre børnene klogere på affald, affaldsforebyggelse og ikke mindst sammenhængen mellem affald og klima.

Indsamlinger hele ugen med kulmination i weekenden

Det er ikke kun de yngste generationer, der deltager i årets affaldsindsamling. I løbet af ugen deltager også en lang række foreninger, virksomheder og ikke mindst private borgere, der har arrangeret deres egne lokale indsamlinger.

I 2022 deltog op mod 204.000 voksne og børn i indsamlingen, og på blot en enkelt uge samlede de mere end 97 ton affald og intet mindre end 350.000 stykker engangsemballage – heriblandt 25.000 engangskopper og 54.000 øl- og sodavandsdåser.

I weekenden 25.-26. marts kulminerer affaldsugen med hundredvis af offentlige affaldsindsamlinger i hele landet. Her forventer Danmarks Naturfredningsforening, at op mod 35.000 vil tage del i den landsdækkende skraldejagt.

www.affaldsindsamlingen.dk kan man finde en oversigt over indsamlingerne. Her kan man også oprette sit helt eget arrangement.

Hylder skolernes affaldshelte med et gavekort på 25.000

Når skoleeleverne har været i marken i løbet af hverdagene, er der ikke kun spænding om, hvor meget affald de har samlet.

Merrild, der er officiel partner på Affaldsindsamlingen, ønsker at hylde skolerne og de ihærdige elever, som alle er sande affaldshelte. Derfor sætter Merrild for fjerde år i træk et gavekort på 25.000 kroner på højkant i skolekonkurrencen “Merrilds Grønne Pris 2023”, som går til skolen med årets grønne projekt. Sidste år gik prisen til Køge Lille Skole.

Affaldsindsamlingen er støttet af NIO, Merrild, New Loop, Rudolph Care, DKTV, GoBoat, Sol og Strand, Maxi Zoo og Northern Hunting.

Øverst: Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald og har været afholdt siden 2006. (Foto: Ditte Valente / Danmarks Naturfredningsforening). PM/anne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.