Luft i ledningsnettet gør drikkevandet hvidt

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Hvis man tapper et glas vand og lader det stå lidt tid, vil den hvide farve forsvinde, og herefter bliver vandet klart,« oplyser SK Forsyning.

Flere borgere oplever, at deres drikkevand er hvidt. Det skete også i søndags. Men det er blot luft, og det er helt ufarligt. Det skriver SK Forsyning i dag og i søndags i to nyhedsmeddelelser.

Luften kan ses som hvidt og let brusende vand

»Pumperne på et af vores vandværker har desværre pumpet luft i ledningsnettet, hvilket selvfølgelig er beklageligt. Luft i vandet ser man som hvidt og eventuelt let brusende vand, der så bliver klart, når det har stået lidt,« skriver SK Forsyning.

Det er helt ufarligt, og luften kommer ud af ledningerne, når der bruges vand. Det varierer fra sted til sted, hvor lang tid det tager. Men vandkvaliteten er helt fin, og der er ingen grund til bekymring.

»Ilten påvirker ikke smag eller sammensætningen i vandet, det er kun visuelt,« skriver forsyningsselskabet.

Vandbrud sidste weekend gav også hvidt vand

Sidste weekend var der også en del borgere i og omkring Slagelse by, som oplevede hvidt drikkevand. Det skete i forbindelse med nogle vandbrud, hvor der kom luft i rørene.

Det var også helt ufarligt, og der var heller ingen grund til bekymring.

Det er måske ikke alle, som er helt trygge ved hvidt vand, men det problem er nemt at løse.

»Hvis man tapper et glas vand og lader det stå lidt tid, vil den hvide farve forsvinde, og herefter bliver vandet klart,« skrev SK Forsyning i søndags.

Øverst: Dette genrefoto viser boblende vand og ikke hvidt vand. (Foto: Urisam / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.