Ulovlig import af bulldoghvalpe fra Polen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Over 55 hundehvalpe får lov til at blive hos deres ejere i forbindelse med en sag om ulovlig import og salg af hundehvalpe på Fyn.

To mænd og én kvinde fra Fyn blev i sidste uge dømt i en sag om ulovlig import og salg af minimum 55 hundehvalpe fra Polen. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Ulovlig import af Engelsk Bulldog og Fransk Bulldog

Mandag den 3. februar 2020 blev der afsagt dom ved retten i Odense i en stor sag om erhvervsmæssig handel af hundehvalpe.

Sagen drejer sig om ulovlig import af minimum 55 hundehvalpe af racen Engelsk Bulldog og Fransk Bulldog. Hvalpene er blevet importeret fra Polen til Danmark med henblik på videresalg, uden at de dømte havde de nødvendige tilladelser til at drive erhvervsmæssig hundehandel.

I alt er to mænd og én kvinde dømt i sagen. De to mænd er fra Svendborg og kvinden er fra Kværndrup. Yderligere er én kvinde frifundet.

De to mænd er dømt til at betale en bøde på henholdsvis 100.000 kroner og 80.000 kroner. Den dømte kvinde skal betale en bøde på 60.000 kroner.

Retten har ved bødefastsættelsen navnlig lagt vægt på antallet af hvalpe, der er importeret uden registrering som importør og efterfølgende solgt uden tilladelse.

Større arbejde at finde købere, vidner og hundehvalpe

Sagen og de mange komplekse forhold har betydet et større efterforskningsmæssigt arbejde.

»Sagen har taget tid at efterforske, fordi vi har skulle identificere en lang række købere, vidner, salgsannoncer og de 55 hundehvalpe, som stammer fra flere forskellige kuld,« siger anklagerfuldmægtig Karen Lykke Jensen og fortsætter:

»Det har været centralt for os at skabe et tydeligt helhedsbillede og knytte disse mange forhold til de sigtede personer, for dermed at kunne bevise det omfang og den systematik, som der har været i den ulovlige import og efterfølgende ulovlige erhvervsmæssige handel med hvalpene.«

Selvom de minimum 55 hundehvalpe er ulovligt importeret i landet, er de ikke blevet konfiskeret, men forbliver ved deres nye ejere.

Fyns Politi tager forbehold for, at sagen kan ankes frem til den 17. februar 2020.

Øverst: Buldog (genrefoto). (Foto: Emkanicepic / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.