Lav din have om til en vild blomstereng

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Frøposerne indeholder 25 gram hver, som er nok til et areal på cirka 15 m2, og der medfølger også en såningsvejledning. Poserne kan hentes på bibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør fra onsdag den 1. juni mellem kl. 12.30 og 17.00.

Borgere i Slagelse Kommune kan være med til at hjælpe biodiversiteten på vej. Onsdag den 1. juni kan borgere hente en pose med frø af vilde danske blomster til haven – helt gratis. Det oplyser kommunen i en meddelelse.

Gør noget godt for biodiversiteten i kommunen

Borgerne kan få mere end en bog med hjem, hvis de går på biblioteket onsdag den 1. juni 2022. Den dag mellem kl. 12.30 og 17.00 kan borgere få en gratis pose blomsterfrø med hjem sammen med bøgerne. Det er Slagelse Kommunes Naturforum – et udvalg bestående af foreninger indenfor naturområdet – som efter succesen med at dele gratis buske ud har besluttet at afsætte midler til gratis blomsterfrø, som folk kan så hjemme og dermed være med til gøre noget godt for biodiversiteten i Slagelse Kommune.

»Sidste år delte vi buske ud. Og ligesom dengang er det fordi mange insekter og planter er pressede, fordi deres levesteder forsvinder. Så hvis vi gerne vil have en mangfoldig natur i fremtiden, så er vi alle nødt til at hjælpe til. Og hvis man sår den her frøblanding i sin have, så er man med til at hjælpe naturen på vej,« siger Bjarne Hansen, som repræsenterer landbrugsforeningen VKST i Slagelse Kommunes Naturforum.

Få vilde blomster i mange farver og størrelser

Der er i alt 600 frøposer, og hvis man sår dem hjemme i haven, får man en plæne fyldt med vilde blomster i mange forskellige farver og størrelser. Frøposerne indeholder engblanding med 28 forskellige vilde danske blomster, blandt andet gul snerre, blåklokke, blåhat, tjærenellike, trævlekrone, hulkravet kodriver med flere. Planter, som normalt vokser vildt på enge og overdrev.

»Planterne er i sig selv smukke, og de kan give enhver baghave et lille islæt af vild dansk natur. Blomsterne er rige på nektar og kan give føde til mange insekter, for eksempel dagsommerfugle, natsværmere og humlebier. Det er alle sammen insekter, som vi gerne vil have flere af, og som vi risikerer forsvinder, hvis vi ikke gør noget,« siger Bjarne Hansen.

Frøposerne indeholder 25 gram hver, som er nok til et areal på cirka 15 m2, og der medfølger også en såningsvejledning. Poserne kan hentes på bibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør fra onsdag den 1. juni mellem kl. 12.30 og 17.00. Poserne deles ud efter først til mølleprincippet. Der kan hentes én pose pr. husstand. Lokalråd og Landsbyråd kan hver afhente hver to poser til fællesarealer. Projektet er en del af indsatsen for mere biodiversitet, som er en del af Slagelse Kommunes bæredygtighedsstrategi.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.