Konservativ folketingskandidat trækker sig

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Jeg egner mig bedst at arbejde med og debattere indholdet i konkrete politiske beslutninger. Jeg egner mig langt dårligere til at deltage i den næsten konstante politiske kamp og politiske promovering, som jeg kan se, er en stor del af dagligdagen som politiker,« lyder det fra den tidligere folketingskandidat.

Den konservative folketingskandidat Christian Freitag, der er opstillet i Slagelsekredsen trækker sig som folketingskandidat. Den meddeler han og den lokale vælgerforening i en pressemeddelelse.

Politisk kamp er en stor del af dagligdagen

Christian Freitag, der er er praktiserende læge med egen praksis i Holte, har tidligere været formand for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO). I maj valgte han at stille op for Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune, men allerede få måneder trækker han sit kandidatur.

»Den altoverskyggende årsag til, at jeg valgte at stille op til Folketinget, var et stort ønske om at forsøge at påvirke landets sundhedspolitik fra Christiansborg, da det er dér retningen bliver sat,« skriver han og fortsætter:

»I dag må jeg erkende, at min motivation gradvist er blevet mindre. Jeg egner mig bedst at arbejde med og debattere indholdet i konkrete politiske beslutninger. Jeg egner mig langt dårligere til at deltage i den næsten konstante politiske kamp og politiske promovering, som jeg kan se, er en stor del af dagligdagen som politiker. Den har jeg svært ved at se mig selv som en del af.

»Jeg er absolut ikke stolt over at træffe denne beslutning, men omvendt er jeg ikke i tvivl om, at det er den rigtige.«

Den lokale vælgerforening beklager situationen

Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune beklager situationen:

»Vi har lært Christian Freitag at kende som et både sympatisk og fagligt kompetent menneske, der ville have løftet Det Konservative Folkeparti i vores valgkreds, og som vi ville have været stolte af at sende til Christiansborg,« udtaler Egon Bo, der er formand, og Jørgen V. Nielsen, der er næstformand of fortsætter:

»Vi ønsker ved denne lejlighed at beklage over for de mange, der i stort omfang har støttet Christian i forbindelse med hans opstilling her i kredsen, og for de gener, som denne kedelige beslutning har medført.«

Læs også: Christian Freitag er ny folketingskandidat.

Øverst: Christian Freitag. (Foto: Det Konservative Folkeparti). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.