Energisparelån til helårs- og fritidsboliger

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Nordea i Slagelse vil hjælpe boligejere med lån til energiforbedrende tiltag. Det er også en god mulighed for at støtte en lokal håndværker.

Nordea er nu klar med et nyt Energisparelån, der giver de danske boligejere mulighed for at låne penge til energiforbedringer på deres bolig og dermed fremtidssikre boligen. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Mange kunder ønsker at energiforbedre boligen

Fra i dag kan boligejerne i Nordea i Smedegade 8 i Slagelse By få et attraktivt lån til for eksempel nye solceller på taget, isolering af huset eller en ny varmepumpe.

»Den bæredygtige omstilling har for alvor fundet vej ind i stuerne hos danskerne, og vi taler med rigtig mange kunder i Nordea, Slagelse, som gerne vil energiforbedre deres bolig,« siger filialdirektør Peter Haxgart hos Nordea i Slagelse og fortsætter:

»Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde dem et attraktivt lån til finansiering af energiforbedrede tiltag.«

Der stilles ikke krav om friværdi eller låneomlægning

Det nye energisparelån fås til en attraktiv rente på 2,95% og giver boligejere mulighed for at låne op til 150.000 kroner til energiforbedrende tiltag – dog minimum 25.000 kroner.

Lånet gælder både til helårsboliger og fritidsboliger. Lejlighedsejere – både ejer og andel – kan både bruge lånet til forbedringer i den enkelte bolig, men også til finansiering af lejlighedens andel af foreningens energiforbedrende projekter.

»En del kunder udnytter typisk en friværdi eller en låneomlægning til at gennemføre energiforbedringer på boligen. Men kan man ikke det, eller står man måske og mangler det sidste til renoveringen, så er vores nye energisparelån en meget attraktiv mulighed,« siger Peter Haxgart.

Bæredygtig omstilling kan også mærkes her og nu

Energisparelånet gives til en lang række energiforbedrende tiltag, der ikke kun er med til at gøre din bolig mere attraktiv, når den skal sælges, men som også kan mærkes her og nu på for eksempel varmeregningen og indeklimaet.

»Som jeg ser det, så er der faktisk udelukkende positive gevinster ved at energiforbedre sin bolig – hvad enten det er sommerhuset, kolonihaven eller helårsboligen. Indeklimaet forbedres og der kan være ganske store besparelser at hente på el- og varmeregningen,« udtaler Peter Haxgart og tilføjer:

»Det er også en god mulighed for at støtte en lokal håndværker, som kan være hårdt ramt i disse coronatider, og på den måde være med til at sætte hjulene i gang i samfundet igen.«

Energisparelånet gives blandt andet til isolering af tag, gulv, ydervægge eller lofter, udskiftning af yderdøre eller vinduer, installation, reparation eller udskiftning af solceller og til tiltag, der forbedrer indeklimaet som for eksempel varmegenvinding.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Gerhardt12 / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.